CD: Scissor Sisters - Scissor Sisters

Jerre (Jerruh)
"None of us are lesbians, though". De band Scissor Sisters houdt wel van een grapje, maar ondanks de humor in het maken van muziek proberen ze wel een plekje in de muziekgeschiedenis te veroveren. Met de mix van humor en creativiteit hebben ze in ieder geval al een groot deel van Europa en Noord-Amerika veroverd. Het begon op het moment dat zanger Jake Shears werd geïntroduceerd bij Babydaddy, een multi-instrumentalist. Beiden hielden ze wel van goede, muzikale teksten en een beetje humor, dus al gauw besloten ze in New York hun project verder uit te breiden. Jake, een voormalig go-go danser, zegt over deze humor en over de openheid over seks: "I'm so grateful that I went through that phase of dancing on bars for dollars. It made me totally unashamed to go crazy. Once you've taken your clothes off in front of hundreds of people, things get a lot easier."

Scissor Sisters


Ondanks het feit dat ze als duo een goede samenwerking hadden, waren ze niet bang om later een aantal mensen in de groep op te nemen. In New York kwamen ze Ana Matronic tegen, een dame die naar eigen zeggen een travestiet in en vrouwenlichaam is. Ze mochten in 2001 in de club van Ana optreden, waarna Ana zelf een deel van de groep werd. Later kwamen de twee heren Del Marquis (gitaar) en Patrick Seacor (drums) de groep completeren en werd het tijd om te werken aan nummers, optredens en een eigen act.

Over hun stijl zegt Jake: "I don't think we're afraid to play anything. Pop should be meaningful again. It shouldn’t be a dirty word. We're not making fun of anything we do and there's no way we’re going to sound manufactured. Our songs are accessible enough to break through barriers. Actually, we've been meaning to write some country music…" Hij geeft daarmee aan dat de juiste mix van verschillende dingen de band laat groeien en ontdekken op gebied van muziek. "Let's make this large than life."