Boek: Kamagurka - Handenarbeid

FP-crew (FP-Crew)
Kamagurka is het alterego van Luc Zeebroek, geboren in Nieuwpoort (België) op 5 mei 1956. Al op jonge leeftijd was tekenen zijn passie en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij na zijn middelbare school ging
studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Hij is hier voortijdig mee gestopt omdat hij aan de slag kon (en ging) als cartoonist bij diverse weekbladen.

Kamagurka is echter een culturele duizendpoot, heeft een eigen band gehad en heeft 5 cd's en 5 lp's uitgebracht. Ook is hij veel in het theater te vinden, waar hij samenwerkt met onder anderen Jules Deelder. Hij doet stand-up comedy, maakt theaterproducties, heeft een paar radioprogramma's gemaakt en verschijnt af en toe in een tv-programma. En naast al deze dingen heeft hij ook nog tijd om te schilderen.

Tegenwoordig wordt zijn werk gepubliceerd in tal van landen waaronder Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. In Nederland zijn zijn cartoons terug te vinden in het NRC Handelsblad, HP/De Tijd, de Nieuwe Revu, De Volkskrant, de Playboy en nog vele andere bladen. Verder heeft hij tal van albums uitgebracht over zijn strips en cartoons.

Tevens is de Belg in zijn 48-jarig bestaan al winnaar geweest van 3 gerenommeerde prijzen, de Louis Paul Boonprijs, de Stripschapprijs en de Press Cartoon Belgium prijs.