CD/DVD: Ambassador - The Official Registration

Claudia Angenent
CD
De CD begint met, hoe kan het ook anders, het theme van Ambassador. Dit nummer werd als promotie echt grijs gedraait op ID&T radio en vooral in het programma Channel four. Na de theme van dit evenement komt "Fix up, Look sharp". De nummers lopen niet in elkaar over want het zijn losse tracks en geen mix-album. Dit nummer heeft een enorme beat maar valt wel in het rijtje urban naar mijn mening. Dan komt er een nummer op dit album voorbij waar ik echt even met mijn hoofd niet bij kan. "Satisfaction" van Benny Benassi. Hij mag dan wel op het evenement gedraait hebben maar om nou een dance-nummer op een urban-CD te zetten vind ik wel heel erg ver gaan. Dit is helaas niet het enige uit de plaats vallende nummer, want een aantal nummers verder op kom je "The Rock Steady Crew" tegen welke een cover is van een super oud nummer en ook nog zo klinkt. Na dat nummer komt er een samba nummer dat ook weer niet geheel in het rijtje urban thuis hoort. Helaas houdt het dan nog niet op, want ook nummers als “Let The Sunshine Thru” en “Drop The Pressure” komen nog langs. Het is echt compleet duidelijk dat ID&T iets heel anders blijkt te willen met urban. Gelukkig komen er ook nog nummers voorbij zoals "Da Partycrashers" en "Caliente". De CD is verder redelijk kort en bestaat uit 15 tracks.

DVD
De DVD begint met de reclame van dit event. Na de reclame krijg je beelden te zien van Ambassador met veel dansende mensen. Het is ook duidelijk te zien op de beelden dat pas veel mensen het naar hun zin begonnen te krijgen nadat het donker werd. De achtergrondmuziek van de DVD is vanaf het begin gewoon al beter dan de hele muziek bij elkaar. Dit is wat ik versta onder urban. Er zitten hele gave beelden tussen van breakdancers professioneel en amateurs. Erg jammer is dat er geen menu aanwezig is op deze DVD, je kan dus niet door gaan naar het volgende stuk zonder alles te moeten kijken. De DVD zelf laat vrij weinig over om te vertellen aangezien het eigenlijk alleen maar beelden van het publiek zijn met achtergrondmuziek die je soms ook terugvind op de CD. De hele DVD duurt maar ongeveer 15 minuten.

Conclusie
ID&T heeft altijd een ander beeld gehad van urban en dat werd met die album ook wel weer duidelijk. Zoals ik al eerder zei ben ik ook even op het evenement geweest om te kijken en ik vond dat ook niet echt meer bij urban vallen. Nummer zoals "Satisfaction" vallen bij mij gewoon niet onder urban. Om ook eens te kijken of ik het zo fout had dat dit geen urban was heb ik de CD uitgeleend aan mijn zusje die compleet urban verslaafd is. Na een uurtje kwam ze terug met de CD met de melding: "Noem je dit urban? Wat een herrie!". Bij de meeste mensen valt onder urban nog steeds R&B en niet dance. Zelf vind ik de CD dan ook niet geschrikt voor echte urban liefhebbers. De DVD is eigenlijk ook niet zo heel speciaal, het bevat alleen maar beelden van het evenement. Geen echte liveregistratie meer versnelde beelden met achtergrondmuziek. Er is dan ook verder geen menu te vinden op de DVD en dat is iets wat ik heel irritant vind. Dit hele pakketje ID&T Urban krijgt van mij een 4. Hou dance bij dance en R&B bij Urban alsjeblieft.