DVD: De Freggels

Lars (detulp050)
De Freggels zijn een vrolijk volkje dat in een grot onder een huis woont. De grot is verbonden met twee andere bijzondere werelden; via een gat in de muur van uitvinder Doc (en zijn hond Sprokkel) kunnen de Freggels op avontuur naar de mensen en aan de andere kant kom je uit in de tuin van 'de Griezels'. De hoofdrolspelers in de serie, Gobo, Jet, Mollie, Wimmie en Bobbie leven echter voornamelijk in de grot zelf en komen er alleen maar uit als het niet anders kan. Als op een dag de oom van Gobo besluit op onderzoek te gaan in de mensenwereld spreekt hij af dat hij elke week een kaart voor Gobo achterlaat in de werkschuur van Doc zodat Gobo deze kan bewaren als een reisverslag.



Oom Roel


De hond van Doc probeert elke keer met veel moeite een Freggel te pakken te krijgen en ook aan de andere kant van de grot zijn ze niet veilig. Want aan die kant wonen de griezels. Moeder, vader en zoon griezel bevolken een tuin en zien zichzelf als de heersers van het universum. Zoon Griezel probeert ook telkens een Freggel te pakken en een enkele keer lukt hem dat. Gelukkig voor de Freggels is de familie Griezel niet echt slim en weten ze telkens te ontsnappen.



De Griezels


De Freggels vullen hun dagen voornamelijk met zingen, dansen, spelen en het beleven van spannende avonturen. Werken hoeven ze maar een half uurtje per week; ze leven van de bouwwerken die gemaakt worden door een klein werkersvolkje, 'de doeners'. Daarnaast zien we soms de oom van Gobo, oom Roel, verslag doen van zijn reizen door de mensenwereld, een wereld waar hij niet veel van snapt, maar wel creatieve omschrijvingen van weet te geven.