Preview: Lowlands 2004

Sander (FLIPNEUS)
De grootste aantrekkingskracht van Lowlands is en blijft de diversiteit van het programma. Of je nou een rockbitch, een danceliefhebber of een theaterbezoeker bent, op Lowlands is er altijd wel wat voor je te vinden. En niet alleen de oren en de ogen worden tijdens de twaalfde editie van Lowlands verwend, ook de maag wordt niet achtergesteld. De overheerlijke everzwijnhammetjes, de prijswinnende pannenkoeken, de falafels, qua eten is Lowlands net zo divers als de programmering.

Lowlands 2004 Preview Ingang

De campingdeuren gaan op donderdagavond om 18:00 al open, het festivalterrein opent haar deuren voor het eerst op vrijdagmiddag om 12:00. Degenen die dat terrein oplopen zullen enkele flinke veranderingen ten opzichte van vorig jaar tegenkomen, te weten:

  • De Dommelsch-tent is verdwenen.
  • Op het gapende gat dat de Dommelsch heeft achtergelaten is nu de Higher Ground gevestigd.
  • Op de plek waar vorig jaar de Red Bull half-pipe stond is nu een heus Grolsch beugelcafé verrezen, waar ze echte beugels zullen verkopen.
  • De voedselketens zijn nu wat geconcentreerder geplaatst, met drie verschillende locaties: de Hoek van Holland (Grill, Pannenkoeken en Patat & Snacks), het Aziatische Paleis (Vietnamees, Indiase Curry's en Noodles & Rice) en de (Zuid-)Amerikaanse Foodmarket (Indiaanse en Surinaamse maaltijden).

    Het verdwijnen van de Dommelsch-tent verklaart waarschijnlijk ook de grote afwezigheid van Metal, het genre dat deze editie een beetje ondervertegenwoordigd is.Lowlands 2004 Preview Alpha De organisatie geeft aan dat het ontbreken van de Dommelsch ervoor zorgt dat er nu minder overlappingen zijn, maar om eerlijk te zijn heb ik op vorige edities nou niet echt vaak iets gemist omdat de Dommelsch iets anders overlapte. Maar goed, genoeg gezeurd, Lowlands gaat toch wel leuk worden.

    Om jullie een klein beetje voor te bereiden op Lowlands heeft FOK! een aantal acts uitgezocht die je volgens ons beslist even moet bezoeken. De acts in de Alpha hebben we er expres niet ingezet, want iedereen weet toch wel dat je daar sowieso naartoe moet gaan. Voor diegenen die wel eens wat anders willen dan heel de dag in de Alpha staan heeft FOK! voor jullie voor elke dag een 'alternatieve keuze' uit het programma gepakt. Zo zie je ook weer eens iets anders. Voor een wat uitgebreidere beschrijving van het theatergedeelte op Lowlands verwijs ik jullie naar de voorbeschouwing op de theater zomerfestivals van Meiske78.

    Op de laatste pagina van deze preview tref je een recensie aan van de alom bekende Lowlands-verzamelaar van deze Lowlands-editie. Elke fanatieke Lowlands-bezoeker heeft hem natuurlijk al, maar voor de nog twijfelende medemens kan het misschien van pas komen.