Game: Spider-man 2

Marco (MrSubtle)
In de Spider-manfilms ziet het er zo ontzettend lekker uit. Spidey slingert met het grootste gemak tussen de wolkenkrabbers. De eerste en belangrijkste vraag vond ik dus ook: is het even lekker om mee te slingeren? Nou, ze mogen trots zijn bij Activision, want het antwoord is een volmondig JA!



Om te slingeren heb je zo'n beetje alle knoppen nodig die op de controller van de PS2 aanwezig zijn. Gelukkig wordt - wanneer je het spel voor het eerst opstart - een mooie interactieve tutorial afgespeeld die je stap voor stap bekend maakt met de moves. Een groot deel van de bewegingen zijn bij de start van het spel nog niet beschikbaar en moeten worden verdiend door kleine heldendaden te verrichten. Op deze manier zorgt het spel voor een gebalanceerde en goed te volgen opbouw. De besturing is bovendien intuïtief en binnen enkele minuten slinger je dus op je gemakje tussen de wolkenkrabbers.



Het spel vervolgt als een brave kloon van Grand Theft Auto, dus op je roterende radar worden missies aangegeven. Aan jou de keus of je deze missies wil gaan spelen of dat je liever aan een helikopter gaat hangen om de stad eens rustig te verkennen. Deze rustige sfeer is eigenlijk kenmerkend voor bijna het hele spel. Je doet waar je zin in hebt en laat vooral waar je geen zin in hebt. Slingerend door de straten hoor je telkens burgers roepen om hulp. Wanneer je een van deze talloze side missions speelt verdien je heldenpunten en met deze punten koop je weer nieuwe moves.