Party: Sensation Black

Claudia Angenent
Aankleding Arena
Het thema dit jaar van Sensation was Grieks. Zoals je in de White review al hebt kunnen lezen was de Arena omgetoverd tot Olympus, thuis van de Griekse goden. Nadat de goden van het leven al in de Arena aanwezig waren geweest was het op Sensation Black tijd voor de goden van de dood.

In het midden van de Arena stond een hoog rond podium waar de DJ-booth ook op stond. Het podium was dit jaar veel hoger dan de jaren daarvoor. Er waren rondom het podium plekken om te dansen zodat je dicht bij de DJ stond. Een beetje een berg effect met een weg naar boven toe. Het nadeel van dit hoge podium was dan wel dat je de DJ haast niet zag staan. Of je nou dichtbij stond of op de tribune, de DJ was lastig te zien. Dat is iets wat ik erg jammer vond. Boven de DJ hing een grote rode ballon met daar omheen grote beeldschermen waarop je de DJ kon zien draaien. De rest van de Arena was natuurlijk ook helemaal in de Griekse sfeer aangekleed. Op de bovenste ring van de Arena stonden grote pilaren die licht gaven. De normale Arena-schermen die er altijd hangen waren nu omgedoopt tot een Grieksepoort. Zelfs de bar was geheel aangekleed in de Griekse stijl, dat kwam mooi uit aangezien Grolsch al een klassiek font heeft voor hun logo. De lasers waren geplaatst bij de DJ-booth en op de bovenste ring van de Arena waardoor je mooi verspreide lasers kreeg over de hele Arena. Maar de aankleding hield eigenlijk niet op bij alle dingen die aanwezig waren in de Arena, er was ook veel show aanwezig; dat hoort nu eenmaal bij Sensation.
Special Treatment & Deluxe
Zoals elk jaar waren er dit jaar ook weer 1000 Special Treatment kaarten. Deze gingen een aantal uur eerder in de verkoop dan de gewone kaarten en waren maar bij één vestiging te koop. Dit jaar was voor het eerst de Deluxe kaart. Maar wat kreeg je nou voor extra's met deze kaarten? Met de Special Treatment kaarten kon je eerder naar binnen toe zover ik begreep via een andere ingang dan de gewone kaarten. Ook hadden ze een eigen tribune waar ze toegang tot hadden. Of ze ook toegang hadden tot de drie VIP-ruimtes weet ik niet maar dat hoorde in ieder geval bij de Deluxe kaarten. Deze konden via de hoofdingang van de Arena naar binnen toe en werden daar warm ontvangen met druiven en ongelofelijk mooie Vip-ruimtes. Deze waren ook compleet aangekleed in de Griekse stijl. Elke ruimte had vier of vijf DJ's draaien. En als ik eerlijk ben stonden er soms nog grotere namen daar te draaien dan in de Arena zelf. Zo stonden: Dano, Gizmo, Buzzfuzz, The Abyss, Pila, SunnyD en de Alpha Twins in de VIP te draaien. De Deluxe kaarten hadden ook op de tweede ring van de Arena hun eigen VIP-decks. Deze waren ook aangekleed met pilaren. Je moet aardig wat geld neerleggen voor de Deluxe kaarten, maar als je ziet wat er je voor terug krijgt is het aardig wat.

Sfeer & faciliteiten
De sfeer in de Arena was ronduit perfect te noemen. Weinig mensen die agressief reageerden als je per ongeluk tegen iemand aanstootte. De leeftijd van het publiek lag denk ik iets lager dan bij Sensation White. De bars waren best goed te bereiken en door middel van de Arena-kaart ging het afrekenen voor een drankje ook stukken sneller dan met muntjes of gewoon geld. Aan de buitenrand van de Arena waren de eetstands te vinden. Daar was letterlijk niet doorheen te komen, dat was serieus een ramp. Sowieso al om naar boven te komen aangezien de trappen te glad waren en te veel mensen op de trappen stil bleven staan. De wc’s waren ook op de buitenring te vinden van de Arena. Ook hier stonden mensen soms een half uur in de rij om naar de wc te kunnen. Boven moest je 50 cent betalen voor de wc terwijl het op de onderste ring gratis was. De loopbrug die de Arena verbond met de eerste ring stond ook stampvol met mensen en het was dus best lastig om überhaupt naar de buitenring van de Arena te komen.