CD: Don Diablo - 2faced

Claudia Angenent
Don Diablo Don zelf
Don Diablo aka Don Pepijn Schipper geboren in Coevorden. Deze 23-jarige producer en DJ woont nog steeds in het rustige Coevorden aan de Duitse grens. Hij vindt zelf de rust niet zo heel erg, en vind het juist wel lekker na alle drukte in de weekenden. Het is niet echt supersnel gegaan voor Don. In Engeland loopt men al tijden met hem weg en hij draait dan ook al op grote festivals en clubs zoals: Gatecrasher, Godskitchen, Creamfields, Ministry of Sound en Turnmills. Helaas kwamen we er in Nederland pas later achter dat hij echt talent had. Gelukkig kwam hij dan ook al meteen op de grote festivals in Nederland te staan zoals: Dance Valley, Extrema Outdoor, Lovefields en Impulz Outdoor van afgelopen zaterdag. Zoals al eerder was gezegd is Don Diablo ook producer en heeft dus ook zijn eigen label. Ook wel beter bekend onder de naam Refuel Records. Hij brengt hier dan ook tracks op uit van bekende en onbekende talenten. Hij heeft ook op het gebied van muziekproducties voor film, televisie en theater ambitieuze toekomstplannen.

Zelf vat hij zijn persoonlijkheid in vijf woorden samen. Don Diablo: "Ik ben een perfectionistische (het is nooit goed en het kan altijd beter!), emotionele (ik kan enorm geraakt worden door een paar woorden, een beeld of een muziekstuk), idealistische (ik word door de mensen om mij heen wel eens vergeleken met Moby vanwege mijn manier van leven), vooruitstrevende (ik wil graag nieuwe, onbekende terreinen verkennen en niet te lang stil blijven staan bij dingen die ik reeds gedaan heb) eigenheimer (af en toe leef ik in een zelfgecreëerde wereld die soms misschien een beetje teveel afwijkt van de bestaande wereld)."

2faced
Genoeg over Don Diablo zelf, tijd voor zijn album 2faced. Er is in het hoesje van een CD en DVD te vinden. De zwarte schijf is de CD zelf en de oranje schijf is de DVD met extra’s, maar daar later meer over. De CD begint met het nummer “Useless” in de live uitvoering. Het nummer begint dan ook met een gitaar. Je vraagt je dan ook echt af of er wel de goede CD in je hoesje zit. Na een minuutje neemt dit nummer een andere wending en heb je door dat het niet een gitaar album is, maar het mixalbum van Don Diablo. Het is zeker een hele andere versie van dit nummer dan ik ooit had gehoord, en zeker niet verkeerd. “Useless” loopt eigenlijk zonder dat je het echt door hebt over in “Do U know?” Dit nummer ligt eigenlijk in hetzelfde tempo als “Useless”. Er zit een heerlijke beat in waardoor je eigenlijk moeilijk stil kan blijven zitten, ook is de tekst zo dat je het binnen no time eigenlijk zonder dat je het door hebt al meezingt. Ook in “Inside my head” zitten weer vol met vocals. De nummers blijven nog steeds op hetzelfde tempo doorgaan met een lekkere beat. Dan kom je aan bij “Voices” en dan krijg je het idee dat het feest echt los gaat barsten, een MC roept wat om en de beat wordt erin gegooid. Rond de derde minuut van dit nummer lijkt het net of het stroom eraf gehaald word. Dit is dan ook meteen de overloop naar het volgende nummer op de CD. Bij het einde van “time” hoor je een soort van computerstem die haar mening geeft over de CD tot nu toe. Vlak daarna komt één van mijn favorieten; “Backburner”. In dit nummer zit een vette beat en er wordt gerapt. Dit nummer ligt echt super lekker in het gehoor. Na een kleine intro komt het nummer wat hij samen met Todd Rotondi heeft opgenomen. Dit nummer heeft echt even een compleet andere sound dan de rest van het album, en valt er eigenlijk een beetje buiten. “Irreversible” heeft ook een hele leuke intro, alsof je naar een radioprogramma zit te luisteren met een beller aan de telefoon. Heel erg gaaf gedaan. Het album wordt afgesloten met de mening van Todd Rotondi over Don Diablo, en als je nog even geduld hebt komt er nog wat extra's achteraan.