Boek: Empire Falls - Richard Russo

Astrid (lizardtattoo)
Richard Russo werd geboren in 1949 en groeide op in Gloversville, New York. Tijdens zijn studie (American Literature) aan de universiteit van Arizona kwam hij er geleidelijk achter dat hij liever zelf boeken schreef dan dat hij boeken van anderen analyseerde. Na een cursus Creative Writing begon hij naast zijn docentschap te schrijven.

Andere boeken die hij schreef:
* Mohawk (1986)
* The Risk Pool (1988, in het Nederlands verschenen als De Risicofactor, wordt binnenkort verfilmd met Tom Hanks in de hoofdrol)
* Nobody's Fool (1993, verfilmd met onder anderen Paul Newman en Bruce Willis)
* Straight Man (1997)
* The Whore's Child (2002, korte verhalen)

Naast boeken schreef hij ook filmscripts, onder andere voor Brush With Fate (gebaseerd op het boek Girl in Hyacinth Blue van Susan Vreeland), The Ice Harvest (gebaseerd op het gelijknamige boek van Scott Phillips) en Twilight met onder andere Paul Newman en Gene Hackman.

Richard Russo woont in een kustplaatsje Maine met zijn vrouw Barbara en hun twee dochters Emily en Kate. Hij geeft les op het Colby College in Waterville, Maine.

Momenteel wordt Empire Falls verfilmd met Ed Harris als Miles Roby, Paul Newman als diens vader en Helen Hunt als Miles' vrouw Janine.