Game: Pokémon Colosseum

Rob (Fathom)
De Geschiedenis van Pokémon
Februari 1996 kwamen er voor de Gameboy 2 spellen uit in Japan. Aan deze twee spellen is zes jaar lang gewerkt voor zij uitkwamen. Volgens velen is Pokémon vooral voor jonge kinderen geschikt maar het feit dat ook zoveel volwassenen aan het spel verslaafd raakten bewees het tegendeel. In een rap tempo verspreide de Pokémon manie zich overal heen. Op de E3 beurs van mei ’98 werd Pokémon aan de westerse wereld vertoond.



Een Jaar later was Pokémon ook verkrijgbaar hier in Europa en had het spel letterlijk de hele wereld veroverd. Meer dan 25 miljoen stuks werden er verkocht van Pokémon Blue & Red. Maar de hype bleef niet bij spellen alleen. Iedereen kent de tekenfilm wel en natuurlijk de Trading Card Game die door veelal de jongere generatie overal mee naar toe genomen werd om maar zoveel mogelijk te kunnen winnen of ruilen van andere “trainers”. In het jaar 2000 is er zelfs een Pokémon wereld kampioenschap gehouden. In 2002 was de totale omzet aan Pokémon producten meer dan een miljard euro. Er kan dus wel gesproken worden van een zeer groot succes.



Wat is Pokémon?
Pokémon is eigenlijk heel erg simpel. Jij als speler bent een zogenaamde Pokémon trainer. Jij moet proberen wilde Pokémon te vangen en die te trainen zodat zij kunnen strijden tegen andere Pokémon. Je speelt 1v1 en gooit een Pokéball de strijd in. Uit die Pokéball komt jouw Pokémon die het gaat opnemen tegen een Pokémon van jouw tegenstander. Iedere Pokémon heeft zo zijn eigen krachten om een andere Pokémon te lijf te gaan en zodra de kracht van een Pokémon op is verliest hij de partij.