Boek: Factor S1ngle

Hans-Robert (Adagio)
Hanco Kolk en Peter de Wit vormen al meer dan tien jaar een creatief duo. Voor de Nederlandse televisie maakten en presenteerden ze de Teleac-cursus Striptekenen. Ook zijn ze erg bekend geworden met hun serie Mannetje & Mannetje. Deze strip werd in dertig afleveringen geanimeerd voor de VPRO.

Hanco Kolk en Peter de WitHanco Kolk
In 1984 begon Hanco Kolk samen met Peter de Wit aan de succesvolle albumserie Gilles de Geus, waarvan inmiddels acht delen zijn verschenen. Daarnaast maakt hij ook de - minder bekende - stripserie Meccano, waarvan deel drie eind 1999 uitkwam. Voor diverse bladen tekent hij daarnaast nog andere strips, waaronder Inspecteur Netjes. Deze strip verschijnt wekelijks onder meer in de Veronica Gids. Naast de Stripschapspenning 1994, 1995 en 1997 en de NZH-prijs in 1994, ontving Hanco Kolk in 1996 de Stripschapsprijs voor zijn gehele oeuvre.

Peter de Wit
In 1994 bedacht Peter de Wit de kleine psychiater Sigmund. Na enige omzwervingen belandde Sigmund een jaar later als dagstrip in de Volkskrant. Begin 2000 verkozen de lezers van de Volkskrant Sigmund tot de meest gelezen en hoogst gewaardeerde rubriek. Peter tekent ook veel voor andere bladen. Zo maakt hij al een flinke tijd de Familie Fortuin voor SjoSji. Peter de Wit won de Stripschapspenning in 1994, de NZH-prijs in 1995 en de Stripschapsprijs in 1999.