Game: Splinter Cell - Pandora Tomorrow

Michel (TripleM)
Splinter Cell is new and improved, hoewel het grootste gedeelte van het spel eigenlijk nog hetzelfde is. Het eerste deel zag er al ontzettend goed uit, dat is bij deel twee nog steeds zo.


Sam Fisher, hoofdpersoon in de Splinter Cell serie, heeft wat nieuwe truukjes geleerd. Om de aandacht van een bewaker te trekken kan hij bijvoorbeeld fluiten. De bewaker komt het geluid natuurlijk onderzoeken, waarop een handige gamer de situatie meteen naar zijn hand weet te zetten. Sam weet voortaan ook de zogenaamde S.W.A.T. turn uit te voeren. Met deze snelle draaiende beweging is het mogelijk ongezien langs deuren en andere openingen te sluipen.


Ook de split jump is verbeterd. Verbeterd, want deze beweging was ook mogelijk in het eerste deel van Splinter Cell. Dit keer is het echter mogelijk om, indien je tussen twee muren geklemd staat, jezelf een kant op te draaien en af te zetten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een hoger gelegen platform bereiken. Ook is het mogelijk om alleen aan je benen te gaan hangen om zo je wapen te trekken en licht of vijanden onschadelijk te maken. Tenslotte is er ook een flashgranaat in het spel aanwezig, om vijanden te verblinden voordat je ze uitschakelt.

Multiplayer

Een grote verandering is het toevoegen van een multiplayer mode. Dat hadden we niet in de vorige Splinter Cell!


In de multiplayer mode speel je met maximaal vier personen tegelijk, in elke denkbare combinatie. Eén tegen één, drie tegen één, twee tegen twee, anything goes. Het ene team is het Shadownet team en speelt in derde persoon, waarin je ook de hele single player mode speelt. Shadownet neemt het op tegen de terroristen (ARGUS Corporation Members), die in de traditionele eerste persoon spelen.


Ieder team heeft een aantal wapens tot zijn beschikking. Zo hebben de Shadownet leden de bekende nachtkijker en infraroodkijker, evenals een aantal speciale granaten. Ook de terroristen hebben echter een aantal verschillende granaten en daarnaast een aantal handige hulpmiddelen om hun vijand te lokaliseren, zoals een zaklamp, laser pointer, een kijker die magnetische velden detecteert en een kijker met bewegingssensor.