CD: Explosive Car Tuning 3

Michel (TripleM)
Explosive Car Tuning 3 is een CD die gemixt is door DJ Marcky, resident DJ in club Lamborghieni in België. Ondanks het feit dat er op de CD genoeg producties van Nederlandse bodem te vinden zijn, klinkt deze toch vaak Belgisch.

Na de intro van een auto met een te grote subwoofer achterin die aan komt rijden opent Dark System uiteindelijk met 'Combo Drum', een typisch Belgisch 'Jump' nummer. Na een kort stukje 'Panik', een vrij nadrukkelijk aanwezig deuntje, de 2004 remix van 'Ultimate Seduction'. Niet heel bijzonder, het is dezelfde sample op de moderne hardstyle sound geplakt.

Derb volgt, met het voor de kenners bekende 'D.F.C.', het vreselijke 'Whores In Da House' spoel ik heel snel door. Wat vind ik dat een vreselijk irritante sample. Het niet zo bijzondere 'J.I.P.' wordt opgevolgd door 'Chapter One' van Binum, een weer niet zo bijster interessante oldschool-track.

De bas in 'Armanus' van Alexander Skip is wel erg lekker, het nummer is vrij simpel maar niet op een storende manier. 'Shake This' van Bad Boyz is ook erg lekker, weer zo'n typische 'Jump' track. Ik krijg er in ieder geval een prima humeur van, iets dat bij deze CD eerder niet gebeurde.

'Cocaine Destroys' is niet zo geweldig, gelukkig is 'I'm Techno' van Zairon er op tijd bij om de boel nog een beetje op de been te houden. 'All The People In The World' van Safri Duo volgt, die mogen wat mij betreft ook hun oude baan weer oppakken. Diezelfde percussie samples hebben we nu wel gehoord, dat geldt ook voor de hardstyle samples die ze gebruiken trouwens.

'Nobody Listens To Techno' door Base Attack is een goedkope en slechte rip van de track door DJ Isaac, totaal niet boeiend. 'Keep On Movin' van Mr. Joy is door de simpelheid, die dit keer wel storend is, ook niet zo geweldig. En helaas geldt dat ook voor 'What Do You See' van Gang From LA, dat nauwelijks een nummer te noemen is.

Na het eveneens saaie 'Rhesus AB+' volgt 'The Prophecy', de 'theme song' van Qlimax 2003 die door Deepack werd gemaakt. 'Cold Night' van Thomas Rubin is redelijk bekend, begint met irritante geluiden maar wordt later beter. Helaas komt op dat moment net al 'Carnival' van Cave aanzetten in de Max Walder Remix, die totaal niet bij de andere tracks past.

'Explosive Anthem' van DJ Marcky is niet slecht maar ook niet geweldig en zet het album in ieder geval weer een beetje op de rails. 'Sexmachine' van Mike Heart is wel een geweldig nummer, helaas is 'To My Beat' van Stagediver dat weer niet. 'Sky High' leidt een serie tracks in die wat harder en simpeler zijn en het prima doen. Dat werd tijd, want van mijn goede humeur van daarstraks was niet zo heel veel meer over. Met uitzondering van 'Pinnochio' door Gepetto, wat een verschrikkelijk nummer is. 'War Machine' van Technoboy sluit de CD in ieder geval nog goed af.