DVD: Qlimax - The Prophecy

Michel (TripleM)
De 'hoofdfilm' van de DVD is de registratie van het feest. Achtereenvolgens zie je dus Bas & Ram, Kai Tracid, The Prophet, Max B. Grant, Pavo, DJ Luna, Deepack, Daniele Mondello, Technoboy en Bass D & King Matthew. Alle sets zijn samengevat tot tien minuten per stuk, wat de totale lengte van de registratie op 100 minuten brengt.


Over het algemeen is Qlimax erg netjes in beeld gebracht. Duidelijke beelden van de DJ's en hun decks, beelden van het feestende publiek en natuurlijk overzichts-shots om de hele zaal te laten zien. Wel jammer dat het vuurwerk en de pyro effecten (vlammen) niet altijd even goed in beeld komen.

Beeld & Geluid

De technische kant van het beeld is prima. Met een bandbreedte van 8 Mbit is het beeld mooi scherp.


Een minpuntje is dat de beelden vrij donker zijn. Ik kan me niet herinneren dat het feest zo ontzettend donker was, dus ik durf niet goed te zeggen waar het nu precies aan ligt. Ik weet wel dat ik het geen extreem donker feest vond en de DVD me wel donker lijkt.


De DVD bevat twee geluidssporen, een 192 kbit Dolby Digital 2.0 (Ofwel, stereo) spoor en een Dolby Digital 5.1 track (448 kbit). Het Dolby Digital geluidsspoor bevat minder middentonen dan de stereo track, ook klinkt de stereo track harder. Soms zelfs iets te hard, waardoor het geluid af en toe licht vervormt. Gelukkig ook echt alleen maar licht, zodat (zeker ook gezien de muzieksoort) niet veel mensen zich eraan zullen storen.

Foutje!

Bij DJ Pavo aangekomen verslikt mijn DVD speler zich in de Qlimax DVD. Een blik op de Q-Dance site leert me dat een klein percentage van de verkochte DVD's tijdens Hard Bass en X-Qlusive DJ Luna een probleem hebben. Als je je DVD opstuurt (alleen het schijfje), stuurt Q-Dance je een nieuwe op. Meer informatie vind je hier.