Party: Ebeatz presents Embraze!

Claudia Angenent
EmbraZe – 13 maart 2004, Catacomben, Den Haag

Ter ere van het (bijna) online komen van een vernieuwde website werd door een aantal leden van het dance-forum ebeatz.nl een feestje in de Catacomben in Den Haag georganiseerd. Een hele uitdaging, want de drie organisatoren hadden nog relatief weinig ervaring met party’s organiseren. Het concept was in ieder geval wel leuk bedacht: de DJ’s waren allemaal leden van het forum. De gasten mochten natuurlijk ook van buiten het forum komen. Ik was dus erg benieuwd hoe dit feestje zou uitpakken!

Na eerst een trein gemist te hebben dankzij onduidelijke omroepberichten, en vervolgens nog een tijdje in Dordrecht stil te staan, kwam ik net te laat binnen voor Roetger, de eerste DJ die met zijn kort, maar krachtige optreden de vroege binnenkomers in de stemming zou gaan brengen met zijn ‘technogetinte’ housebeats. Ik had er erg graag bij willen zijn, maar het lot (lees NS) besliste dat dat niet mocht, en dus kwam ik binnenvallen tijdens de set van de tweede, Yoni Roberti, compleet opgefokt door de kriebels die ik had opgelopen in de trein met oponthoud. Er moest dus even flink gedanst worden. Helaas was het nog nagenoeg leeg op de dansvloer. Er stonden wel redelijk wat mensen langs de kant maar ik kon er maar weinig in beweging krijgen. En dat terwijl het er toch funky en groovy aan toe ging. Alleen Roetger wilde een dansje met mij doen. Die had trouwens naar eigen zeggen lekker gedraaid, en dit werd later bevestigd door de getuigen. Getweeën deden we pogingen om het zo vol mogelijk te laten lijken, door de dansvloer heel breed te nemen en wijd met onze armen te zwaaien. Een enkeling begon al een beetje mee te wiegen, wat voor mijn gevoel ook wel móest met zulke lekkere muziek. Af en toe danste er iemand een tijdje met ons mee. Er druppelden ook langzaamaan steeds meer mensen binnen. Na Yoni was Steve Kenzo aan de beurt, die de zaal trakteerde op heerlijke techno. Tijdens zijn set kwamen er al snel steeds meer mensen in beweging, wat mij dan persoonlijk ook weer in een nog betere stemming bracht.

Helaas was het al met al nog niet zo druk als gehoopt, en dit tot ergernis van de baas van de Catacomben. Het feest dreigde eerder te moeten eindigen als het niet snel drukker werd. Misschien zou de allerlaatste DJ niet eens meer aan de beurt komen. Ondanks dat het niet zo vol was, was de sfeer toch echt ontzettend goed. Ik had dus ook het idee dat de baas dit wel zou voelen en het toch gewoon door laten gaan. Maar helaas, op een bepaald moment tijdens de harddance set van Más en Darkblue werden de koppen zelfs geteld, en kreeg de organisatie te horen dat ze zelfs om 2 UUR (!) moesten ophouden. Terwijl op dat moment de dansvloer zelfs vol stond. Blijkbaar waren er veel aanhangers van de hardere muzieksoorten aanwezig. Het is niet echt mijn genre en ik kan dus ook niet zo goed beoordelen of er goed gemixt werd door dit tweetal. Maar ik kreeg ondanks alles toch zin om te dansen, en dat zegt denk ik ook wel wat over de kwaliteiten van de DJ’s. De set moest helaas vroegtijdig worden afgebroken om de hardcore-DJ Rapticon ook nog aan bod te laten komen. Op de enkele nummers die hij nog mocht draaien ging de hele zaal los, maar helaas was het snel afgelopen met de pret. Een niet erg vrolijke uitsmijter kwam heel dreigend achter Rapticon staan toen hij nog een laatste nummer wilde draaien. En iedereen werd op onvriendelijke wijze verzocht de zaal te verlaten. Totaal respectloos ten opzichte van de organisatie en het publiek, maar er was niks aan te doen.

Een ontzettende domper op het eind dus, maar al met al is het een ontzettend geslaagde avond geweest. Ik kom niet vaak meer op een feestje met zo’n goede en gezellige sfeer. En de DJ’s waren ook gewoon super. Ik denk dat deze onervaren organisatoren het zeker niet slecht hebben aangepakt. De volgende keer misschien wat meer aandacht voor promotie, en betere afspraken op de locatie. Feit blijft dat je weinig kunt doen als de beheerder van een locatie zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. Maar het was zeker al een topfeest, en gewoon doodzonde dat het zo vroeg moest eindigen!!!