CD Review: ID&T Techno 3

Claudia Angenent
Techno is lang niet zo populair als bijvoorbeeld Trance of Hardstyle, maar is zeker wel populair in de underground scene. ID&T vroeg daarom ook K.Cee om deze CD samen te stellen en te mixen. K.Cee is één van de meest gewaardeerde Techno Dj's in Nederland, vandaar dat de eer naar hem toe ging.

Deze dubbel-CD zit in een mooie witte hoes waarop een koptelefoon staat afgebeeld. Beide CD's zijn verder gewoon zilver gekleurd met een vage opdruk van de hoes. Maar genoeg over de buitenkant van de CD, het gaat tenslotte om de inhoud van beide CD's.

CD1 begint erg rustig voor Techno, maar misschien komt het wel omdat ik hardere Techno gewend ben. Vanaf "Nero" van Just & Huhsovitz wordt het al iets harder en draait het lekker door, toen pas kreeg ik echt het idee dat ik naar een Techno CD zat te luisteren. Halverwege "We go krazy" van Cave zakt het nummer in en heb je haast geen geluid meer, de wel bekende break die ze ook bij Techno gewoon hebben. Maar al snel is dat afgelopen en gaat het nummer gewoon door op het tempo waar het was geeindigd. Stiekem zat ik me al af te vragen of ik nog wat bekende sounds tegen zou komen op de CD, aangezien ik dit jaar voornamelijk Hardstyle heb geluisterd in plaats van Techno. Ja hoor, op de CD staat als achtste in de tracklist DiscoTeck Remixe van Hunteman. Dat sampeltje dat herken je gewoon uit duizenden als je het al eens eerder hebt gehoord. Verder kom je op CD1 Mauro Picotto & Riccardo Ferri tegen met "Pandoro". Daarnaast kom ik in CD1 geen rare en opmerkelijke dingen tegen waarvan ik zou zeggen "wow!". Het is gewoon een redelijk rustige Techno CD.

CD2 begint minder sloom als CD1 dat deed. Maar deze start met "Souls at zero" van Zombie Nation. Dus meteen al met vocals en dat werd mooi overgemixed in het nummer "Wasn't You" van Christian Morgenstern. Dat nummer begint namelijk bijna met alleen maar vocals en heeft dus een goede overloop. Als je rond nummer 5 in de tracklist aankomt zie je Sven Vath staan met het nummer "Shock Ralley". Sven is een van de grotere namen in Technoland en het is dus niet zo heel vreemd dat hij in de tracklist van deze CD staat. Verder kom ik net zoals op CD1 geen rare en leuke dingen meer tegen.

Conclusie:
Van Techno moet je echt houden, anders is deze CD echt helemaal niets voor jou. Er is dan ook best vrij weinig te vertellen over de CD's aangezien je Techno moet horen en het moeilijk te beschrijven is wat je hoort. Mijn favoriet van beide albums is denk ik Gallero van Taksi aka Night on earth. Dit nummer is lekker van tempo met een beat erin en daar hou ik persoonlijk zelf wel van. Deze CD is een echte luister CD en een prima CDtje om mee te beginnen voor een leuke nacht stappen op een Technofeest. Maar het is zeker niet zo dat ik sta te dansen in me kamer op dit moment. Van mij krijgt ID&T Techno 3 een 7.5. Dit omdat de CD zeker wel lekker weg luistert maar geen mega party-cd is.