Cabaret Review: Jan Jaap van der Wal

Angel (Angelic1)
Jan Jaap is de jongste stand-up comedian van de Comedy Train. Na zijn debuut bij Comedy Train werd hij gevraagd om teksten te schrijven voor het satirische nieuwsprogramma van de TROS: 'Dit was het Nieuws'. Hij schreef ook voor het televisieprogramma Weekly Jones bij SBS6. Hij treedt regelmatig op in diverse theaters met de Comedy Train en de Fresh Wagon, die erg succesvol worden ontvangen.



Deze veelbelovende jonge ster heeft meegedaan aan een Masterclass cabaret entertainment onder leiding van Freek de Jonge in het Nieuwe de La Mar Theater in Amsterdam. Tevens is er een documentaire over hem gemaakt: Stand and Deliver. Hij speelt mee in de film van Heddy Honigman "Prive, Gij zult niet stelen". Jan Jaap verricht ook werkzaamheden voor de radio, hij heeft ervaring opgedaan bij het landelijke commerciële station Talk Radio.
Verder voerde hij iedere laatste maandag van de maand een performance uit tijdens de opname van het radio 2 programma 'Podium'. Hij schreef columns en droeg deze voor in het programma de Ochtenden (AVRO - radio 2). Tevens schrijft hij voor meerdere televisieprogramma's, o.a. 'Dit was het nieuws' en 'Later wordt het leuk'.

Hij is in 2000 genomineerd voor de NPS cultuurprijs en heeft de publieksprijs gewonnen. Sinds mei 2001 is hij naast Raoul Heertje te zien als vast panellid bij het programma 'Dit was het nieuws'.
Zijn eerste theaterprogramma heette 'VanderKnaap, VanderWal en VanopZeeland'. Daarop volgde zijn theaterprogramma 'Gejongleerd', samen met Nico van der Knaap. In seizoen 2001-2002 doet hij zijn soloprogramma 'Out Now'.

Komend seizoen 2003-2004 zal hij met zijn nieuwe programma 'Staat' door het land reizen. 'Staat' staat voor alles waar Jan Jaap op dit moment voor staat.