Game Review: DTM Race Driver

Michel (TripleM)
Als ik de review van DTM Race Driver voor de PC nog eens doorlees, zie ik dat (inmiddels ex-) collega Leon nogal lyrisch was over het spel. Ik heb het op de PC nooit gespeeld (op de demo na) en was dus heel benieuwd naar dit spel en hoe het eruit zou zien op de Xbox.

Na het een tijdje gespeeld te hebben moet ik toch zeggen dat het spel vol tegenstrijdigheden zit. Of eigenlijk veel positieve en negatieve punten.

Grafisch

De filmpjes om mee te beginnen. Ik vind ze er vreselijk uitzien, maar ze brengen wel de juiste sfeer met zich mee. Het maakt DTM Race Driver meer dan zomaar weer een racegame.

Tijdens het racen valt op dat de omgeving er prima uitziet. Vooral het asfalt en de directe omgeving van de baan zijn erg gedetailleerd. Het publiek echter is op sommige plaatsen zo ontzettend herhalend dat je je afvraagt of daar niet een uurtje meer tijd in gestoken kon worden. De wapperende vlaggetjes op een rij, steeds in dezelfde volgorde, gaan vervelen namelijk.

De herhaling. Na een gereden race, al dan niet succesvol, bekijk ik de herhaling om nog eens te zien wat ik fout doe. Wat me positief opvalt zijn details als lichtreflecties in ruiten, logo's op autobanden en het aardige camerawerk. Het filmpje loopt daarentegen niet bepaald soepel, daardoor laat het geheel toch een onrealistische indruk achter.

Geluid

Ook voor het geluid geldt dat er plus- en minpunten te noemen zijn. Op dit moment hoor ik namelijk het zachte getik van regen op de garagebox waar mijn team aan de auto sleutelt. Af en toe hoor ik auto's buiten langskomen, wat een heerlijk geluid! Ook het stationair lopen van de auto klinkt heerlijk, er gaat niets boven het gepruttel van een V8.

Het geluid in de auto is nog steeds goed, maar wel beduidend minder sfeervol en ook de crashes (je verliest wel eens een raampje zullen we maar zeggen) klinken niet echt.

Tenslotte de berichten die je over je radio ontvangt tijdens het racen. Meestal zijn ze van toepassing, maar ik hoef natuurlijk niet te horen dat iemand me gaat inhalen als dat 20 seconden geleden al gebeurd is. En vlak nadat ik heel hard uit de bocht gevlogen ben en weer op de baan terecht kom is het ook vreemd om te horen dat ik zo geweldig rijd.