CD Review: Freddy vs. Jason OST

Sander (FLIPNEUS)
Het eerste nummer, 'How Can I Live', van Ill Niņo komt van hun nieuwe album, dat een paar dagen geleden ook op FOK! werd besproken. De reviewer was gematigd positief over dat album, maar mij kan dit nummer echt niet bekoren. Het spreekt niet, het is te gewoontjes. Ill Niņo vaarde in eerste instantie mee op de Latin Metalhype van Soulfly, maar daar is nu helemaal niets meer van terug te horen. Op naar het volgende nieuwe nummer, 'When Darkness Falls'. Dit nummer staat op het opkomende album van Killswitch Engage, een band die ik altijd wel heb kunnen waarderen, maar dit is het ook niet echt helemaal. Jammer genoeg houdt deze trend gedurende de hele CD aan.

Spineshank laat met 'Beginning Of The End' horen dat ze een stuk melodieuzer zijn geworden. Mushroomhead en Hatebreed behoren sowieso niet echt tot mijn favorieten en ook deze twee nummers maken mij geen 'believer'. Ik loop nu het gevaar alleen maar negatieve dingen te roepen, maar de compilatie maakt het mij wel erg makkelijk. 'Snap' van Slipknot is namelijk een demo uit 1997 en dat is goed te horen. Waar Slipknot anno 2003 nog behoorlijk goed samenspeelt is dit nummer echt een rotzooitje. Het is an sich wel leuk om te kunnen horen hoe de band inmiddels is gegroeid, maar dit is niet echt een compilatie waardig. Zet er dan een nieuw nummer van op, ze zijn immers bezig met een nieuwe plaat.

Na alle ellende trekt de CD vanaf het nummer van Chimaira een beetje bij. 'Army Of Darkness' komt af van de importversie van hun laatste langspeler 'The Impossibility Of Reason'. Het nummer is op zich best aardig, maar ik begrijp wel dat dit nummer niet op alle versies van die CD is gekomen. 'The After Dinner Payback' van From Autumn To Ashes is ook een van de hoogtepuntjes van de soundtrack, maar het wordt me langzaamaan steeds duidelijker dat Nu Metal wel erg aan bloedarmoede begint te lijden. Sevendust laat dat met 'Leech' helemaal merken, wat een zouteloos nummer.

Powerman 5000 leverde met 'Tonight The Stars Revolt!' een van mijn favoriete platen ooit af. Na veel interne strubbelingen is het dan ook goed om weer eens wat van deze heren te horen. Het nummer 'Bombshell' is in dezelfde trant als hun oudere werk, niet echt vernieuwend, maar toch lekker. Ook de Murderdolls laten weer eens wat van zich horen, maar al het materiaal wat niet op hun langspeler 'Beyond The Valley Of The Murderdolls' is gekomen heeft me niet echt in opperste staat van ontroering weten te brengen. Ook 'Welcome To The Strange' is hier geen uitzondering op. Het is niet de horrorpunk die ik van hen gewend ben en dat is erg jammer, want ik vind het best wel een leuk bandje.