CD Review: OhGr - SunnyPsyOp

Sander (FLIPNEUS)
Nivek Ogre was de knarsende frontman van Skinny Puppy, de Canadese topact uit het Industrial genre. Nadat de band in 1995 uit elkaar was gegaan startte hij samen met producer Mark Walk (Pigface, Ruby) OhGr. Het project ontstond eigenlijk al voordat Skinny Puppy uit elkaar ging, maar vanwege een contractueel probleem met American Recordings konden ze hun debuutalbum 'Welt' niet in 1995 uitbrengen, zoals Ogre oorspronkelijk gehoopt had.


Het duurde nog tot 1999 voordat Ogre van zijn contractuele verplichtingen bij American Recordings verlost was; 'Welt' was gered. De nummers werden een beetje opgepoetst en nadat OhGr een platendeal met Spitfire had gesloten werd het album in februari 2001 eindelijk uitgebracht.


Na de release van 'Welt' begon Ogre aan een tour met een band die bestond uit Skinny Puppy's Cevin Key en KMFDM/Marilyn Manson bandlid Tim Skold. Op die tour kregen de nummers meer rockinvloeden. Ogre besefte zich hierdoor dat hij het voor de opvolger anders aan moest gaan pakken.


De nummers werden opgenomen in Seattle in oktober 2002 en de eindmix vond plaats in Ogre's eigen studio in Los Angeles in maart dit jaar. Na de tour van OhGr gaat Ogre weer de studio in met Cevin Key om Skinny Puppy nieuw leven in te blazen. Maar laten wij ons nu even concentreren op Ogre's meest recente werkje, 'SunnyPsyOp'.