Film Review: A Man Apart

Joppe
Sean Vetter (Vin Diesel) en zijn vriend Demetrius Hicks (Larenz Tate) zijn onderdeel van een narcotica-brigade (DEA) die al zeven lange jaren strijd voert met drugsbaron Memo Lucero (Geno Silva). Deze man is verantwoordelijk voor de enorme hoeveelheden drugs die elk jaar via Mexico de Verenigde Staten binnenkomen, en heeft al die jaren de DEA weten te ontlopen. Maar dan, op een regenachtige avond, slaagt de 'Gunslingers' brigade er eindelijk in om Lucero te arresteren - overigens vooral dankzij Vetter.



Terwijl Lucero wordt opgesloten in een 'maximum security' gevangenis, denkt Vetter eindelijk van het leven te kunnen gaan genieten. Samen met zijn vrouw Stacey (Jacqueline Obradors) en zijn vrienden barbecuet hij erop los. Maar er verschijnt een mysterieuze figuur ten tonele, genaamd Diablo. Deze mysterieuze persoon gaat verder waar Lucero moest stoppen; de drugs stromen wederom de Verenigde Staten binnen. Wanneer de 'Gunslingers' plannen maken om Diablo te stoppen, wordt Vetters ergste nachtmerrie verwezenlijkt: zijn vrouw wordt vermoord.



Vetters wereld stort in elkaar en hij hunkert naar wraak. Een wilde jacht op Diablo is het gevolg, aangezien Vetter er zeker van is dat deze onderwereldfiguur achter de dood van zijn vrouw zit. Verblind door wraak balanceert hij af en toe gevaarlijk op de grens tussen goed en kwaad; hij gooit het zelfs op een akkoordje met Lucero, zijn vroegere gezworen vijand. Vetters badge wordt hem vervolgens door de brigade afgenomen, waarna hij aangewezen is op zijn vrienden om de mysterieuze Diablo te pakken te krijgen en zijn vrouw te wreken.