Theater Review: Don Juan

MariŽt (Meiske78)
In de zomer van 1989 streken een groep toneelspelers en hun regisseur, op zoek naar ander theater en een ander publiek, neer in het openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Dit theater, op nog geen tien minuten van de Zuid-as, is sindsdien uitgegroeid van een haveloos en vergeten plek in het bos, tot een fraai gerenoveerd, publieksvriendelijk theater. De schitterende ligging, de sfeer, de toegankelijkheid, alles werkt mee om de fantasie op gang te brengen en een grotendeels onervaren theaterpubliek een onvergetelijke avond te bezorgen. Het is een traditie geworden die niet meer is weg te denken uit de Amsterdamse zomers.


Elk jaar brengt het gezelschap in de maanden juli en augustus een grootschalig theaterevenement. De voorstellingen zijn vaak eigenzinnige, moderne bewerkingen van klassiek repertoire (Shakespeare, Tsjechov, Brecht).
De tribunes, die plaats bieden aan bijna tweeduizend toeschouwers, zijn avond aan avond overvol. De sfeer is er feestelijk; er zijn mensen die al uren van te voren gewapend met picknickmanden en flessen wijn op de houten banken zitten.

En dit jaar speelt het gezelschap dus Don Juan. Wat ik van de voorstelling vond, kun je lezen op de volgende pagina.