CD Review: X-Qlusive Holland Mixed by Dj Luna vs. Pila

Claudia Angenent


X-Qlusive Holland

Ik neem jullie even mee terug in de tijd: het is zaterdag 31 mei 2003, je hebt hier al een week naar uit zitten kijken en eindelijk is het dan zover! Je staat rond een uurtje of 23.00 in de Heineken Music Hall in Amsterdam; X-Qlusive Holland is begonnen.

Wat maakt X-Qlusive Holland anders dan alle andere feesten?

De opzet van X-Qlusive Holland was voor een Nederlands feest redelijk speciaal te noemen. In het midden van de zaal stond een boksring. De opzet was dan ook dat 2 dj's tegen elkaar zouden draaien; een zogenaamde dj-battle.

X-Qlusive Holland


Dj-battle? Wat moet ik me daar bij voorstellen?

De ene dj begint met draaien en de andere neemt het over. Vrij lastig inderdaad, maar de dj's die er die nacht stonden waren goed op elkaar ingespeeld. En ja, de naam zegt het al: "X-Qlusive Holland". Er waren dus ook alleen maar Nederlandse dj's die nacht aan het draaien.

Het spel in de boksring was ook erg leuk om te zien. MC Ruffian bracht alles weer samen tot één groot schouwspel. Dus niet alleen een perfecte nacht om lekker te dansen, maar ook zeker om af en toe even te kijken naar de boksring waar ook leuke dingen gebeurden.

X--Qlusive Holland


Dj battles...

ronde 1: Balistic vs. Zero GI
ronde 2: Sunny d vs. Uzi
ronde 3: Dana vs. Pavo
ronde 4: The Prophet vs. Dj Isaac
ronde 5: Charly lownoise vs. Deepack
ronde 6: Luna vs. Pila

Ik zal jullie verder weinig over de battles zelf vertellen, want dit is en blijft natuurlijk een cd-review. Maar zo komen we dus aan bij DJ Luna vs. Pila. Deze mannen hebben de X-Qlusive Holland-cd gemixed.