Beauty Zomerspecial

Lyndsey (pluisje)


Zonnebrandcrèmes
Of je nou in Nederland blijft of een tropisch strand opzoekt: bescherming tegen de zon heb je altijd nodig. Niet alleen tegen verbranden, maar ook tegen andere schadelijke gevolgen van teveel zonlicht, zoals huidveroudering of zelfs huidkanker. Smeer je dus altijd in als je de zon ingaat, en liefst met een niet al te lage factor. Met een hoge factor wordt je namelijk echt niet minder bruin, wel minder rood! Het is verstandig om de eerste keren dat je in de volle zon gaat te kiezen voor een hoge factor, en dit later wat af te bouwen. Let ook goed op je huidtype: een lichte huid kan over het algemeen minder goed tegen de zon dan een wat donkerdere huid. Op het gebied van zonnebrandcreme is er keus genoeg: factoren van 2 tot 35, in tube of fles, en in creme of gel: Alles is er. Hieronder vind je een greep uit het aanbod.

Van links naar rechts op de achterste rij: Lancaster High Protection 35+, perfect voor de eerste dagen op het strand, Tropical Brown Carrot Sun Lotion Spray, verkrijgbaar in verschillende factoren, Ultra Sun Spray, naar kokos ruikende creme die je maar 1 keer per dag hoeft aan te brengen, Vichy gel SPF 15, lekker fris en niet glimmend, Garnier Ambre Solaire, in een lekker grote verpakking. Op de voorgrond Dr Hauschka Sun Blocker stick factor 30, altijd handig om op zak te hebben, Marbert Quick Sun doekje, zonnebrandcreme in meeneemverpakking, Zirh Sunshield, stoere verpakking en stoere geur, speciaal voor mannen

Van links naar rechts op de achtergrond: Dr Hauschka Zonnecreme, Biodermal Sun Spray, Ariane Inden Hydrating Total Sun Block, Urtizon Waterproof spray, speciaal voor de gevoelige huid. Op de voorgrond: P20, een populaire zonnebrand die je maar 1 keer per dag hoeft aan te brengen, Urtizon homeopatische korrels tegen zonneallergie en Payot, in een mooi vormgegeven spuitflesje.

De oranje tube en plantenspuit zijn zonnebrandcremes factor 8 van No Ad (verkrijgbaar bij oa De Tuinen). Het spuitflesje is een olie met een lichte bescherming van Yves Rocher De tube is een zelbruinende creme voor de benen van Yves Rocher

Natuurlijk moet je bij zelfbruiners, maar ook met zonnebrandcremes en sprays oppassen voor je kleding. Bij zelfbruiners spreekt dat voor zich, vanwege de kleurstof, maar ook zonnebrandcremes en sprays kunnen vervelende vlekken veroorzaken, zeker als ze op oliebasis zijn. Let dus op bij het aanbrengen, en was na gebruik je handen, zeker bij een zelfbruiner.

Zelfbruiners
Wil je helemaal geen risico nemen, of heb je gewoon geen zin/tijd om in de zon te gaan zitten? Dan kun je altijd nog een zelfbruiner gebruiken. De tijd dat zelfbruiners je transformeerden in een wandelende wortel is gelukkig voorbij, de moderne zelfbruiners maken je echt bruin, en niet oranje. Er zijn speciale producten voor je gezicht en voor je lichaam, die over het algemeen een dag of 4 a 5 effect hebben. Ook zijn er poeders, die je er 's avonds gewoon weer af kan wassen. Let wel op, want al heb je een lekker bruin kleurtje na gebruik, dat wil niet zeggen dat je huid minder kwetsbaar is, en je niet meer kan verbranden!

Van links naar rechts: Estee Lauder Go Tan Sunless Towelettes voor gezicht en lichaam (zelfbruinende doekjes, met een mooi natuurlijk resultaat) en Estee Lauder Amber Bronze Bronzing Powder, 2 tinten bronzing powder in één doosje. Compact Bronzer (compacte poedercreme) van Helena Rubinstein mét beschermingsfactor 15, Lancaster Self Tan, Tropical Brown Carrot Sun Jelly (bruinige gelei met een lichte beschermingsfactor, voor als je al bruin bent), Helena Rubinstein Summer Face zelfbruinende gezichtscreme (wederom met SPF 15), Ariane Inden Sun Tan Stimulator en tenslotte Rituals Let the Sun Shine, een voedingssuplement wat de bruining bevordert.

Aftersun
Of je nou bent verbrand of niet: na een dagje zonnen kan je huid droog en strak aanvoelen. Hoog tijd dus voor een aftersun.
Van links naar rechts: Garnier, Urtizon, Biodermal, Ultrasun, Dr Hauschka.



Voor mannen
Eerder noemden we al de Zirh zonnebrandcreme, speciaal voor mannen. Op deze foto zie je producten uit de Lab Series for Men, van Aramis. Nog snel iets aan je buikje doen voor je je in zwembroek op het strand durft te vertonen? Probeer dan de Ab Rescue Body Sculpting Gel, die een verstevigend effect heeft op plaatsen waar veel vet zit. En natuurlijk is er in dezelfde lijn ook een zonnebrandcreme.




Voor de kids
De kinderhuid is erg kwetsbaar, en moet dus extra beschermd worden. Zwitsal heeft de In het Zonnetje-lijn, met zonnebrandcremes en aftersun voor de allerkleinsten. Verkrijgbaar in verschillende factoren en verschillende verpakkingen. De sprayflacon is ideaal, ook voor als je kindje niet stil wil staan.