CD Review: Skyfire - Mind_Revolution

Sander (FLIPNEUS)
Het begon allemaal in het zuiden van Zweden in 1995, toen vier Zweedse jongeren besloten een band te gaan vormen. Andreas Edlund, Martin Hanner, Jonas Sjörgen en Tobias Björk waren al jaren goeie vrienden en hadden dezelfde muzieksmaak. Andreas en Martin werden de belangrijkste songwriters van de band en de muziek van Skyfire zou beïnvloed worden door verscheidene genres.

Toen de band besloot hun eerste demo op te nemen werd de zoektocht naar een zanger intensiever. Echter niet voordat de tweede demo werd opgenomen, vond de band een permanente zanger in de persoon van Henrik Wenngren. Hun tweede demo kreeg de titel "The Final Story" mee en bestond slechts uit twee nummers en een intro. Ondanks het feit dat de demo niet zo lang duurde kreeg de band lovende kritieken in verscheidene magazines.


In de tussentijd was de band in contact gekomen met enkele leden van Thyrfing. Deze Viking Metalband kon de muziek van Skyfire erg waarderen en stuurde de demo door naar hun label, het in Nederland gevestigde Hammerheart Records. Na enige tijd voegde Hammerheart hen toe aan hun label. Skyfire dook daarop onmiddelijk de studio in met producer Tommy Tägtgren om hun eerste langspeler op te nemen.

In augustus 2000 nam de band hun debuutalbum op, "Timeless Departure". De CD kwam uit op 12 maart 2001 en werd een groot succes. Nu, bijna twee jaar later, is het tijd voor de opvolger. Het nieuwe album, getiteld "Mind_Revolution", werd opnieuw door Tommy Tägtgren geproduceerd. Met een nieuwe drummer (Joakim Jonsson) nam de band hun nieuwe CD op in september 2002. "Mind_Revolution" ligt sinds 5 mei in de winkels.