Dagje uit Review: Linnaeushof

Angel (Angelic1)


Linnaeushof mag zich met recht Europa's grootste speeltuin noemen. De ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties bieden kinderen de mogelijkheid om actief te spelen, waarbij het uitleven van de eigen energie en het gebruik van de fantasie voorop staan. Ook in 2003 vinden kinderen spelen en ravotten nog steeds het leukste dat er is, de ouders of verzorgers worden snel bij het spel betrokken!

Linnaeushof heeft meer dan driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties zoals kabelbanen, trampoline-& luchtkussencentrum, waterfietsen, motorskelters, funny-wheels, hobbelfietsen, midgetgolfbanen en een superglijbaan. Spectaculair is het elf meter hoge Piratennest en het Pioniersdorp is een feest om in te spelen.



Deze grote variëteit aan speeltoestellen is opgedeeld in speelzones voor klein en groot. Zo is er een afgeschermde en overzichtelijke peuter- en kleuterspeeltuin waar naar hartelust gespeeld kan worden op de vele schommel-, draai- en klimtoestellen. Naast een grote zandspeelplaats met zandgravers en kiepkarren is er ook een educatief verkeersdorp met kinderfietsjes en een luchtkussen in de vorm van een Hans-en-Grietje huisje. Voor de allerkleinsten is er Dreumesland: een veilige speelomgeving met minispeeltoestellen.

Grotere kinderen leven zich uit in de speel-sportief-hoek met de klimwand, skaterail en skiswing. Bij warm weer is de waterspeeltuin open met vele spetterende waterspeeltoestellen als een grote waterput, watertuimelbollen en een waterbrug.

Zelfs als het regent is spelen in Linnaeushof een feest. In de gezellige overdekte speeltuin zijn minicars, luchtskelters, lachspiegels, een schaduwkamer en een speelkasteel met het Bennie Broek Theater.



Speciaal voor mindervalide kinderen zijn er rolstoeltoegankelijke speeltoestellen zoals een wip, draaimolen en zandspeelhuis. Uniek is de rolstoeltoegankelijke attractie "De Uitdaging" met hindernisbruggen, speelhuisjes en allerlei spelletjes.

De grootste speeltuin van Europa is, naast een ideaal familiepark, ook een geschikte locatie voor verjaardagspartijtjes, groeps- en schoolreizen. Linnaeushof besteedt veel zorg aan de veiligheid van de speeltoestellen en getraind personeel houdt een oplettend oogje in het zeil.

Linnaeushof is open 26 maart t/m 28 september 2003, dagelijks van 10 tot 18 uur