Boek Review: Tony & Ik, door George Bush

Bas (Tha_BlonT)
Dr. Parson is een psychiater, die beroemde mensen tekeningen laat maken over hun jeugd wanneer het hen allemaal wat te veel wordt. Fake uiteraard, want deze Dr. Parsons tekent het allemaal zelf. Maar met wat voor een humor. Wat begon als lolletje op het internet is nu uitgegroeid tot een sarcastisch boek vol met kindertekeningen. Op de intersite van Dr. Parson gingen Victoria Beckham en Tony Blair al eerder op zijn bank liggen maar nu is het de beurt aan George W. Bush.

Over een 'stripverhaal' valt uiteindelijk weinig te melden, maar één ding is zeker, heb je een kleine antipathie ten opzichte van George Bush dan kun je je lol op met dit boekje. George geeft met behulp van tekeningen en met taalgebruik van een 6 jarige aan hoe zijn leven er uitziet. Maar ook als je wel fan bent van George zul je je lachen nauwelijks kunnen inhouden bij de kinderlijke genialiteit die Dr. Parson gebruikt om George zijn leven te beschrijven.



Met name George zijn innige relatie met Tony Blair wordt flink belicht en beide grootheden hebben de fase van doktertje-spelen-en-ontdek-je-plekje kennelijk samen meegemaakt.

De tekeningen zijn ronduit hilarisch maar de teksten met typvauten, of eigenlijk gewoon fonetisch schrift maken het geheel prachtig af. Zo wordt in het voorbijgaan ook nog even de Amerikaanse milieu aanpak geschoffeerd en blijkt het dochtertje van Bush een lesbische Saddam liefhebber te zijn. Zijn vrouw is werkelijk te afgrijselijk om aan te zien.

De Nederlandse versie die net is uitgekomen is niet echt een Nederlandse versie. Het boek bevat echter een katern met de tekeningen in het klein inclusief de Nederlandse (foutieve)vertaling van de teksten. Daarna is het boekje precies als de al eerder verschenen Engelse uitgave.

Veel meer kan ik er niet over zeggen, dus eigenlijk moeten jullie maar even voor jezelf kijken.

Hier is de site van Dr. Parson te vinden en via deze link is alvast een voorproefje te zien van wat het boekje je te bieden heeft.

Kortom: kom je hem tegen in de boekhandel, neem hem mee, want het geeft je gegarandeerd gesprekstof wanneer je gasten wegens verveling maar even naar de WC waren gegaan.




Tony & ik, door George Bush;
als verteld aan Dr. Parsons
Paperback
Uitgeverij Podium B.V. 2003
ISBN: 9057592258
EURO 15,00