CD Review: Machine Head - Hellalive

Michel (TripleM)
Machine Head ontstaat in 1992, maar brengt pas in 1994 hun eerste album uit. Dit album, 'Burn My Eyes', wordt meteen een succes door de klassieke gitaar riffs en agressieve vocals van frontman Robert Flynn.


Door het grote succes van hun eerste album, dat onder andere door vele critici werd uitgeroepen tot debuut van het jaar, was de druk groot bij het maken van de opvolger. Die kwam er in 1997 in de vorm van 'The More Things Change...', met wat gecompliceerdere songs dan op de eerste cd. Wederom twee jaar later verschijnt 'The Burning Red', waarop de band weer enorme vooruitgang laat zien. Meer melodie, meer bij de tijd en uiteraard zwaarder! Met dit album gaan ze alle verwachtingen te boven.

Na een jaar touren schrijft de band vanaf september 2000 nieuw materiaal. Het doel van hun laatste album, 'Supercharger'? Robert Flynn drukt het simpel uit: "De wereld veroveren".

In tegenstelling tot wat je zou verwachten van een band die met hun vierde album aan de slag gaat, grijpt Machine Head juist terug naar het verleden. Zo is de cd compleet analoog opgenomen en is er meer punk te horen, wat je doet denken aan hun eerste album.

Om te laten horen hoe Machine Head dan live klinkt, kwam er dus een live album. Om de naam van het album te bepalen werd er een wedstrijd georganiseerd, die werd gewonnen door een Nederlander! Alexander Vandevelde koos de naam 'Hellalive' en zo ligt de cd dan ook vanaf deze week in de winkel.

Nou yvonne, hoe klinkt die cd dan?