Theater Review: Mayumana

Angel (Angelic1)
Mayumana werd in 1996 in Tel Aviv opgericht door Eylon Nuphar en Boaz Berman, waarbij zij elementen combineerden uit vele disciplines zoals muziek, dans en performance kunst. Als basis voor een door dans, acrobatiek, muziek en humor aangevuurde ritmische explosie gebruikt Mayumana de vele ritmes die wij in ons dagelijks leven tegen komen.



De cast van Mayumana is gekozen uit meer dan 4000 mensen uit de wereld die auditie hebben gedaan. De leden van de cast zijn in eerste instantie gekozen op basis van hun buitengewone individuele talent, bruisende persoonlijkheid en bezielde uitstraling en vervolgens getrained om de fysieke en akoestische elementen in de show ten tonele te brengen.



De show is constant in ontwikkeling. Er worden nieuwe delen toegevoegd en bestaande stukken veranderd tijdens de doorlopende repetities. Het is een inspirerend en stimulerend proces, waarbij steeds iets nieuws wordt gecreeërd.

Mayumana biedt een opwindende, verrassende en humoristische show. De tien spelers en dansers gebruiken in hun energieke optreden emmers, olievaten, buizen, stokken en zelfs zwemvliezen voor een meeslepend theaterspektakel vol magische momenten. Daarmee hebben zij inmiddels wereldwijd een grote schare fans veroverd. Het publiek bij de tournee door Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika reageert juichend; de kritieken zijn onverminderd positief. Mayumana biedt dan ook origineel en onvoorspelbaar amusement. Artistiek leiders Eylon Nuphar en Boaz Berman wilden zes jaar geleden een ritmische show van hoog niveau creëren die de harten van de toeschouwers zou stelen. Daarin zijn ze glansrijk geslaagd.



Na korte bezoeken in 1999 (Holland Dance Festival, Den Haag) en 2001 (Carré, Amsterdam) brengt Stage Touring het dans- en percussiespektakel nu voor vier weken terug naar Nederland. Mayumana staat van dinsdag 4 tot en met zondag 30 maart in het Beatrix Theater aan het Jaarbeursplein in Utrecht.

Zie ook de website van Mayumana

foto's: Ran Biran