DVD Review: The 51st State

Michel (TripleM)
Californie, 1971. Elmo McElroy (Samuel L. Jackson), net afgestudeerd in chemie, wordt met drugs in z'n auto door de politie aangehouden. Z'n diploma wordt verbrand, weg carriere.


Los Angeles, 20 jaar later. Elmo heeft niet bepaald stilgezeten. Hij heeft een drug uitgevonden die 51 keer beter is dan wat dan ook op de markt. Bovendien is het te maken van ingredienten die vrij verkrijgbaar zijn bij iedere apotheek!


Elmo besluit om eens goed voor zichzelf te gaan zorgen. Hij blaast een Amerikaans drugskartel uit de weg en neemt een vlucht naar Engeland, waar hij de formule wil verkopen voor 20 miljoen dollar. Daarbij krijgt hij te maken met tussenpersoon Felix DeSouza (Robert Carlyle), die overigens een vreselijke hekel heeft aan alles dat maar een beetje met Amerika te maken heeft.


Gooi bij deze formule nog een snufje huurmoordenaar, heel prettig vormgegeven door Emily Mortimer, en een snufje drugsdealer in de vorm van Meatloaf en The 51st State resulteert met de combinatie Amerikaanse en Engelse humor in een hele vermakelijke film!