Film Review: Star Trek: Nemesis

Arnoud (Raven)
klik voor grotere versieOp Romulus (de thuisplaneet van de Romulans) is de Romulan senaat aan het vergaderen over een vrede tussen Remus & Romulus. Dan worden de senaat en alle toeschouwers van kant gemaakt door een geheimzinnig wapen.

Ondertussen zijn Picard en zijn crew een bruiloft aan het vieren, de bruiloft van Riker & Troi. Tevens is de bruiloft een afscheid van het kersverse paar, ze gaan samen hun eigen schip runnen, waar Riker het commando over heeft gekregen. Data is gekozen om Riker te vervangen als "Number One". Na het feest op Aarde gaan ze op weg naar Betazed (Thuisplaneet van Troi) om daar de Betazoid plechtigheid bij te wonen.klik voor grotere versie
Onderweg pikken ze positronic signalen op (signalen die alleen androids uitzenden). Ze komen van een bijna verlaten planeet af. Picard, Worf & Data gaan met een 24e eeuws terreinwagentje ("Argo") op onderzoek uit, ze ontdekken dat de signalen van een uit elkaar liggende android als Data afkomen.

klik voor grotere versieVervolgens worden ze opgeroepen door Admiraal Janeway die ze verteld dat ze naar Romulus moeten omdat de nieuwe leider van de Romulans een vredesverdrag wil bespreken met de Federation. De crew van de Enterprise moet uitzoeken hoe serieus dit is.

klik voor grotere versieOp Romulus komen ze er achter dat deze nieuwe leider (Shinzon) geen Romulan is, maar van Remus afkomstig is (Romulus en Remus hebben al eeuwen een despuut). Shinzon heeft een krachtig stralings wapen ontwikkeld, dat iedereen aan boord van de Enterprise kan vernietigen, maar ook de gehele aarde.