Musical Review - Aida

Lyndsey (pluisje)
Het verhaal:

Elton John en Tim Rice's Aida vertelt het verhaal over de onmogelijke liefde van de Nubische prinses Aida en de Egyptische legerkapitein Radames. Elton John en Tim Rice hebben zich, ruim honderd jaar na de opera-componist Verdi, laten inspireren door het verhaal van de 19de eeuwse Egyptoloog Auguste Mariette.
Voor hun eigentijdse versie van dit beroemde drama hebben zij de begin- en slotscène verplaatst naar een museum voor Egyptische kunst. Aida is het verhaal van een ontluikende liefde in een tijd vol haat. Een musical vol verraad, intriges en overspel.

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubia. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische generaal Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.

Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubia is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.





De hoofdrollen zijn voor:
Chaira Borderslee (Aida)


Bastiaan Ragas (Radames)


Antje Monteiro (Amneris)


De musical Aida is de grote winnaar van het Musical Awards Gala 2002. Aida is door het publiek uitgeroepen tot beste musical van het jaar! Verder won Bastiaan Ragas de John Kraaijkamp Musical Award voor de beste mannelijke hoofdrol en Martine Bijl ontving de award voor haar prachtige vertaling.