Interview: Paul Bosvelt

Dennis (Atrimar)
Paul Bosvelt begon zijn voetballoopbaan als acht jarig jochie bij de amateurs van Sportclub Doesburg, waar hij op zijn 17e debuteerde in het eerste, tot dan toe zijn hoogste doel. Na twee proeftrainingen bij De Graafschap weigerde hij een derde proef, en ging als onbetaalde amateur naar Go Ahead Eagles, waar Henk ten Cate toen trainer was.

In het seizoen 89/90 veroverde Paul zijn basisplaats in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Na zes jaar Go Ahead Eagles verkaste Bosvelt naar FC Twente, waar hij de eerste maanden van zijn periode het erg moeilijk had met het niveau verschil tussen de steady subtopper Twente, en de degradatiekandidaat Go Ahead. Zelf vond Bosvelt het altijd jammer dat hij met Twente slechts twee Europese wedstrijden mocht spelen, een gemis dat hij inmiddels met Feyenoord ruimschoots heeft goedgemaakt.

Arie Haan haalde Bosvelt binnen bij Feyenoord, maar gaf de middenvelder nooit het idee een basisspeler te worden. Iets dat de eerzichtige Bosvelt tegenviel, Feyenoord had zich per slot van rekening al vroeg in het vorige seizoen gemeld bij FC Twente. Het eerste jaar was bijzonder moeilijk, ondanks dat Paul wel, door blessures en schorsingen van anderen, zijn wedstrijden meepikte.
Feyenoord verloor schandelijk met 5-1 van Juventus, en Arie Haan werd vervangen door Geert Meijer. Het jaar daarop ging al beter, Feyenoord werd kampioen, en Bosvelt werd international.

Bosvelt werd dit seizoen geteisterd door blessures, pech, en een adervernauwing in zijn scheenbeen. Pas nu, aan het einde van het seizoen lijkt Bosvelt weer de oude te worden, en is daarmee, samen met Paauwe, van Wonderen, en Pi-Air van grote waarde voor zijn club.