CD Review: Michelle Branch - The Spirit Room

Kris (KingShakur)

The Spirit Room / Maverick / 2001
1. Everywhere
2. You Get Me
3. All You Wanted
4. You Set Me Free
5. Something to Sleep To
6. Here with Me
7. Sweet Misery
8. If Only She Knew
9. I'd Rather Be in Love
10. Goodbye to You
11. Drop in the Ocean




"Everywhere" is de single die nu op de markt komt en een erg gedreven nummer dat gedragen wordt door Michelle's karakteristiek nasale stemmetje ondersteund door een lekker gitaartje. Rock met het stukje extra dat je nodig hebt om op de radio vaak gedraaid te worden.



Je kan haar zelf geschreven nummers vergelijken met het materiaal van Melissa Etheridge meets Sheryl Crow. "You Get It", een ballad, verraadt haar liefde voor songwriters als McCartney en Lennon, "All You Wanted" is daarentegen één van mijn persoonlijke favorieten (komt misschien omdat ik het nummer elke dag op MTV zag toen ik in december in Thailand was) omdat het een erg catchy liedje is dat vrij rustig begint met een sterk refrein.
Andere nummers zoals "You Set Me Free" en "Something To Sleep With" hebben dan weer een 'te' commercieel karakter meegekregen. De acoustische versie van dit eerste nummer, die niet op deze CD staat, vind ik persoonlijk veel beter.

Ik kan gewoon iedereen die houdt van lekkere pop-rocknummers a la Alanis, Nelly Furtado, Meredith Brooks deze debuut-CD aanraden, alleen niet vergeten dat de productie een knipoog is naar sterretjes zoals Britney Spears en andere huppelmeisjes.




Conclusie:
Ik heb 'm in ieder geval een tijdje in de CD-speler zitten en geniet vooral van "All You Wanted", "Sweet Misery" en "If She Only Knew".

Ik mag haar CD wel, al zal je evenveel tegestanders hebben als voorstanders. Het debuut mag er zijn, vooral omdat ze zelf het materiaal schreef en als 17-jarige nog veel zal leren.



Score: 7,5/10