Film Review: Lord of the Rings

Leon (ED-209)



De Film begint met een acht minuten durende terugblik op wat er in "The Hobbit" is gebeurd. De Machtige ring die door de kwaadaardige tovenaar Sauron duizende jaren geleden werd gesmeed, en de strijd om hem te stoppen passeren opnieuw de revu. Isildur de menselijke koning van Gondor verslaat Sauron, door de ring samen met de vinger die hem draagt, van zijn hand te hakken. Het verhaal van Bilbo Baggins wordt in rap tempo verteld zodat we aankomen bij het begin van "Fellowship of the Ring". Het eerste deel van de trilogie.



Normaliter geef ik op deze pagina's een korte omschrijving van het verhaal bij de film. Lord of the rings is echter zo breed van verhaal, met zoveel sub plots en tussen plots etc, dat een korte beschrijving al snel een uittreksel van het boek wordt.

Het is niet makkelijk dit in de beperkte ruimte te doen die we hier hebben. Als je het boek kent weet je waar het over gaat, en als je het verhaal nog niet kent, neem dan van mij aan dat je terecht komt in een wereld met tovenaars, ridders, elven, hobbits, draken en mythische wezens en monsters.