Film Review: The Mexican

Gert-Jan (astra)
In The Mexican speelt Brad Pitt Jerry Welbach, een kleine crimineel, die door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in zijn huidige situatie is terecht gekomen. Door een auto ongeluk wat hij een aantal jaar geleden heeft gehad met een crimineel, moet in hij de jaren dat deze crimineel gevangen zit, allerlei klusjes voor hem opknappen. Door zijn nogal stuntelige gedrag mislukt bijna iedere klus die hij toegewezen krijgt.

Nu is hem als laatste mogelijkheid nog een klus aangeboden. Maar, daar zit een ultimatum aan verbonden. Binnen de gestelde tijd moet hij een antiek pistool, genaamd The Mexican, ophalen in Mexico, en deze aan de ‘grote crimineel’ brengen.

Als hij dan die dag thuis komt bij zijn ietwat chaotische vriendin (Julia Roberts), stelt zij hem ook nog voor de keus: óf hij gaat het pistool ophalen, óf hij gaat met zijn vriendin naar Las Vegas, wat hij beloofd heeft.

Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot, maar Jerry kiest uiteindelijk voor zijn leven, en gaat het pistool halen. Omdat een handlanger van de crimineel het toch niet helemaal vetrouwd, laat hij één van zijn ‘hulpjes’ (James Gandolfini), een homofiele seriemoordenaar, zijn vriendin ontvoeren, als soort van onderpand. Die samen ook weer de nodige dingen beleven.
Conclusie:
Leuke film, al moet je er je aandacht goed bijhouden, ik ben een aantal keer de draad totaal kwijt geraakt in deze film. De komische momenten zijn echt leuk, maar vooral ook origineel. Nee, geen verkeerde film om een leuke avond mee te beginnen.
Score: 7+