Babe-Review: Katie Holmes

Chris (MrBig)
In een brief aan de International Modeling and Talent Association (IMTA) schreef Katie Holmes het volgende: "Jarenlang heb ik mijn tijd besteed door ‘s morgens voor de televisie te hangen en te horen welke superster met welke film bezig was, wie nu weer met wie uitging en wie nu weer de nieuwste ster in Hollywood was." Zij kon toen niet weten dat nu ze 21 is, ze zelf tot die sterren behoort en één van de meest besproken artiest is van haar generatie.

Katie Holmes, geboren op 18 december 1978 in Toledo, Ohio, is een dochter van een advocaat. Ze is de jongste in een gezin met drie zusters en een broer, die zich allemaal fanatiek met sport bezighielden. Katie was de enige die ondanks haar pogingen niet zo atletisch was als haar broer en zussen. Katie zocht haar heil in de theaterproducties op haar katholieke highschool Notre Dame Academy maar dacht nooit aan een eventuele professionele carrière als actrice.

Maar het lot begon haar toe te lachen. Ze woonde de jaarlijkse IMTA-conventie bij (“Hooray for Hollywood”), waar ze al snel aandacht kreeg van de talentenjager Al Onorato, die haar aanmoedigde om naar Los Angeles te komen voor een pilot-serie. Zes maanden later, toen ze al in LA zat, veroverde ze een kleine rol in Ang Lee’s ‘The Ice Storm’. Kort hierna werd Katie de rol van Buffy Summers in 'Buffy the Vampire Slayer’ aangeboden. Ze sloeg het aanbod af om haar highschool af te ronden.

Na haar debuut op het grote doek in ‘The Ice Storm’ speelde Katie in een kleine schoolproduktie en had ze de rol van Lola in ‘Damn Yankees’. Deze produktie heeft haar nog bijna de rol gekost van Joey Potter in Dawson’s Creek, omdat ze weigerde haar klasgenoten te laten vallen tijdens de premiëre van dit stuk, terwijl ze tegelijkertijd gevraagd werd voor een audtie bij Dawson’s Creek. Uiteindelijk was Kevin Williamson, de bedenker van Dawson’s Creek, tijdens haar auditie zo onder de indruk van haar acteerprestaties die op de video waren toegestuurd dat hij een nieuwe afspraak liet maken.

Katie haalde haar diploma in juni 1997 en begon in diezelfde zomer met het filmen van Dawson’s Creek.