België - Turkije (0-2)

Ted
1e helft

In de 4de minuut krijgt Nilis een goede kans uit een counter maar kan net niet scoren. Er zijn aan beide kanten een aantal kansen maar België heeft er het meest. In de 14de minuut komt Goor goed naar binnen en schiet goed in, het schot wordt nog van richting veranderd en gaat rakelings langs het doel van Rustu. 4 minuten later maakt Wilmots een omhaal maar tegen een verdediger aan en de rebound gaat hoog over.

In de 23ste minuut scoort Mpenza, Nilis kreeg de bal randje buitenspel aangespeeld maar kon hem niet onder controle krijgen maar Wilmots kon nog uithalen waarna Mpenza scoort maar het wordt onterecht afgekeurt voor buitenspel wat het echt niet was.



5 minuten later krijgt Hakan in een zelfde situatie de bal maar kan niet scoren tegenover de goed uitkomende Dewilde.

Even later haalt Nilis uit van afstand en de bal scheert rakelings langs, dit is wat de Belgen in de vorige wedstrijden misten. In de 33ste minuut krijgt Hakan een hele goede kans maar legt af op Okon die schrok van de kans en de bal helemaal verkeerd raakt. Kort hierna maakt Nilis een mooie actie en rond die af met een steekpasje maar Mpenza en Wilmots doen er niets mee.



Even later maakt Abdullah een mooie actie maar faalt oog in oog met Dewilde die redding brengt met de voet. In de 40ste minuut wordt scheidsrechte Nilsen gewisseld voor Benköl doordat Nilson gebleseerd raakt aan z’n lies dit gebeurt haast nooit.



Na een minuut moet hij al geel trekken voor Vanderhagen die een niet al te gemene tackle van achteren maakt. In de extra tijd scoort Hakan Sukur, een hoge dwarrelbal wordt niet goed beoordeeld waardoor Hakan kan inkoppen doordat ook Dewilde verkeerd timed.



Bijna gelijk hierna blaast de nieuwe scheidsrechter voor de rust.

2e helft

Na de rust geen nieuwe mensen in het veld gekomen behalve een nieuwe 4de official. Dewilde komt goed uit op een iets te lange pass en kan dus erger voorkomen. In de 53ste minuut maakt Nilis weer een schitterende actie aan de zijkant en legt de bal panklaar op Mpenza zijn hoofd maar drukt hem niet niet genoeg naar een hoek zodat Rustu kan redden. Kort daarna krijgt Mpenza nog een kopkans maar kopt nu weer teveel naar een hoek net naast. In de 60ste minuut scoort Verheyen bijna op een soort kruising tussen een pass en een schot maar kan z’n voet er net niet tegenaan krijgen.

In de 70ste minuut voltrekt Hakan Sükür het vonnis maakt de 2 - 0 uit een goed uitgespeelde counter.



De kans om door te gaan wordt nu echt heel klein voor de Belgen, hierna proberen ze nog vanalles veel schoten op doel van België maar geen suc6. Dewilde komt uit zijn strafschopgebied en raakt daarbij Tayfur en kan vertrekken. De wissels zijn op dus Verhagen mag het shirt van Dewilde aantrekken en keeper spelen.



In de 90ste minuut heeft Debilde een kans om een eretreffer te maken maar schiet naast. In de 93ste minuut is het afgelopen, dit is en de eerste overwinning in de geschiedenis voor Turkije en dus ook gelijk de eerste keer dat ze door gaan naar de kwartfinale mede doordat Italië gewonnen heeft van Zweden.





Wissels:
’36 Tugay voor Tayfur
’58 Goor voor Hendixx
’62 Verheyen voor Strupar
’76 Okan voor Ergun
’76 Nilis voor Debilde
’85 Erdem voor Osman

Kaarten:
Geel: Verhagen en Mpenza van België en Tayfun van Tukije
Rood: voor Dewilde