Zweden - Turkije (0-0)

Ted
1e helft

In de 2e minuut krijgt Zweden een vrije trap vlakbij de 16 meter die door Kenneth Andersson richting de kruising getrapt wordt maar de Turkse keeper Rustu zit er goed bij.



Even later krijgt Suat geel omdat ie voor de 2e maal de bal wegtrapt na dat er afgefloten is. In de 7e minuut krijgt Turkije de eerste kans, de bal werd met veel inzet binnengehouden waardoor er een aanval ontstond die na een hoge voorzet niet goed afgerond kon worden. 9e minuut nog een kansje voor de Turken maar de keeper kwam goed uit. 17e minuut blesure kenneth Andersson komt verkeerd neer op z’n enkel.

In de 25e minuut begaat Een van de Turken een harde overtreding als de bal al weg is maar Jol houdt het bij een vrije trap foutje vind ik was zeker geel. Vier minuten later krijgt Larsson de bal in het strafschop gebied geeft af op Anderssen die uithaalt maar het schot beland in het zijnet.



In de 40e minuut glijd een turk weg licht gebleseerd naar de kant. Een minuut later gaat Jlungberg min of meer alleen op Rustu af die goed uitkwam en een sliding naar de bal maakt en die weg werkt maar in de sliding neemt hij Jlungberg mee, de commentator en de NOS vinden dit een strafbal maar dat was het niet waar Jol het kennelijk mee eens was . In de blesurretijd raakt de nummer 22 van Turkije geblesseert in een actie met de bal en wordt gewisseld voor Tayfun in de 48e minuut. Vlak erna nog een knallend schot op de Zweedse keeper die hij goed pakt, vlak hierna is het rust.



2e helft

Andersson is gewisseld voor Pettersson omdat Andersson die door z’n enkel ging niet door kan.

In de 53e minuut krijgt Zweden een grote kans maar die wordt onterecht afgefloten voor buitenspel omdat er een ander die echt niet mee deed wel buitenspel was. 57e minuut wordt Mustafa gewisseld voor Sergen, en Ogün voor Tugai. In de 62e minuut wordt Alexandersson gewisseld voor Anders Andersson. Er wordt nu vooral door Turkije erg slordig met de weinige kansjes omgesprongen. Mjälby maakt een overtreding maar trapt de bal weg wat je kennelijk in dit toernooi op geel komt te staan.



In de 70e minuut lost Sergen een mooi schot dat de Zweedse keeper Hedman goed red en de rebound van Okon gaat hoog over. In de 77e minuut wordt Larsson gewisseld voor de in Denemarken spelende Svensson. Die in de volgende minuut goed voorgeeft maar de keeper kan er goed tussenkomen. Ook bij de Zweden worden veel mogelijkheden om zeep geholpen en pasjes verkeerd gegeven. In de 84e minuut een kleine kans voor de Zweden met veel moeite een hoge voorzet die makelijk uit de lucht gevist wordt. Meteen erna goeie voorzet waar Hedman niet bij kon maar de Turkse aanvallers waren er niet op bedacht. Drie minuten later neemt Pettersson een vrijetrap rand 16 maar schiet net over. Twee minuten daarna krijgt Turkije een kopkans maar Hakan Sukur krijgt hem er niet in.

In de blesuretijd krijgt Zweden nog een vrije bal maar die wordt hard in de muur geknalt. Na drie minuten extra tijd houdt Jol het voor gezien. Dit was zo mogelijk een nog saaiere wedstrijd als Spanje - Noorwegen, ik heb geen moment het idee gehad dat een van beiden kon winnen.