De Teams

Danny
Duitsland


Duitsland is een van de meest gelauwerde ploegen ter wereld, met drie wereldtitels (in 1954 en '74 als West-Duitsland en in 1990) en drie Europese (in 1972 en 1980 - ook als West-Duitsland - en in
1996).
Op de ranglijst van de Europese kampioenschappen is Duitsland daarmee meest succesvolle ploeg. Het land was zeven keer op een EK-eindronde van de partij, waardoor het met Spanje de meeste deelnames heeft.

De Duitsers waren ook nog twee keer verliezend finalist: bij het EK van 1976, toen gastland Tsjechoslowakije te sterk was, en in 1992 in Zweden toen met 2-0 van Denemarken werd verloren.
Bij het EK'96, in Engeland, won Duitsland na 'sudden death'.

Voor de eerste keer werd een kampioenschap beslist door deze regel.
De primeur kwam op naam van Oliver Bierhoff, die tegen Tsjechië na vijf minuten in de eerste verlenging zijn ploeg naar de titel schoot.

Na dit succes ging het minder met Duitsland. De tegenvallende resultaten op het WK van Frankrijk leidden het vertrek van bondscoach Berti Vogts in. Hij werd opgevolgd door de veteraan Erich Ribbeck.

Onder zijn leiding kende Duitsland een moeizame kwalificatiereeks. In groep 3 met Turkije, Finland, Noord-Ierland en Moldavië, begon Duitsland zwak met een 1-0-nederlaag tegen Turkije, maar uiteindelijk werd de ploeg 'gewoon' groepswinnaar met 19 punten uit acht duels.

Grote man bij de Duitsers was opnieuw Bierhoff, die met zeven treffers een groot aandeel had in de plaatsing.
In eigen land kreeg hij nimmer de waardering waar hij zo naar hunkerde, maar in Italië groeide hij uit tot een ster.
Hij werd twee seizoenen geleden topscorer van Udinese en verdiende zo een transfer naar AC Milan.
Ook daar presteert hij goed.

De kern van Duitsland wordt naast Bierhoff gevormd door spelers van Bayern München: doelman Kahn, Effenberg, Ziege en - uiteraard - Lothar Matthäus.

Met 143 interlands voert hij samen met de gestopte Zweedse doelman Thomas Ravelli de ranglijst van recordinternationals aan. De inmiddels 38-jarige Matthäus weet van geen ophouden en zal, blessures daargelaten, de nieuwe recordhouder worden.

Gerd Müller is met 68 doelpunten in 62 interlands over de periode 1966-1974 de productiefste speler aller tijden.




Voetbalbond gesticht in: 1900
Lid FIFA: 1904
Voorzitter: Egidius Braun
Email-adres: dfb.info@t-online.de
Website: www.dfb.de
Bondscoach: Erich Ribbeck



Selectie:

Doel:
Oliver Kahn (Bayern München), Jörg Butt (Hamburger SV), Jens Lehmann (Borussia Dortmund)

Verdediging:
Markus Babbel (Bayern München), Thomas Linke (Bayern München), Lothar Matthäus (New York MetroStars), Jens Nowotny (Bayer Leverkusen), Marko Rehmer (Hertha BSC)

Middenveld:
Michael Ballack (Bayer Leverkusen), Sebastian Deisler (Hertha BSC), Thomas Hässler (1860 München), Dietmar Hamann (Liverpool), Jens Jeremies (Bayern München), Carsten Ramelow (Bayer Leverkusen), Mehmet Scholl (Bayern München), Dariusz Wosz (Hertha BSC), Christian Ziege (Middlesbrough)

Aanval:
Oliver Bierhoff (AC Milan), Marco Bode (Werder Bremen), Carsten Jancker (Bayern München), Ulf Kirsten (Bayer Leverkusen), Paulo Rink (Bayer Leverkusen)