Dutch Power Cows

Jorma
Al enige tijd zijn vele honderdduizenden mensen over heel de wereld bezig om – gezamenlijk - een 64 bits sleutel te kraken. Met dit verhaaltje probeer ik jou ook aan te praten dat je mee moet gaan doen aan dit gekraak (euhm, ik bedoel dat je computer mee moet gaan doen).

Ik ga hier nu geen hele ingewikkelde verhalen ophangen over de werking van het systeem, want het meedoen hieraan is het belangrijkste. Bovendien is het gewoon leuk. En nog leuker is het om, nadat je pc is begonnen met kraken, je aan te melden bij de Dutch Power Cows (DPC, team #10313). De DPC zijn ontstaan vanuit de website tweakers.net en dit is intussen hét team met het meeste aantal members van Nederland. Vanaf nu gaat dat allemaal nog groter worden met verder alle steun van FOK! .

In een korte uitleg komt het erop neer dat jouw eigen computer 'blokken' binnenhaalt van het internet, op het moment dat je online gaat. Die binnengehaalde blokken moeten gekraakt worden, en dat gebeurt op het moment dat jij je computer niet volledig belast met drukke taken (dit gebeurt gewoon offline). Dit is de 'idle-time', zogezegd. Je computer zal constant op volle toeren bezig zijn met rekenen, maar daar merk je verder echt helemaal niets van.
Zijn de binnengehaalde blokjes gekraakt, dan worden deze automatisch verstuurd naar de server van distributed.net (de organisatie die hier achter zit), op het moment dat je weer online gaat. De gekraakte blokjes worden dan op jouw naam bijgeschreven en er worden dan ook direct nieuwe binnengehaald.
Meld je je aan bij de DPC, dan komen de blokjes (ook onder jouw naam) ten goede aan het team. Het is natuurlijk véél efficiënter om samen te werken in een team, dan om het allemaal alleen te doen.

Om te kunnen zorgen dat alles zo gaat als hierboven beschreven, heb je een apart programmaatje nodig. Na installatie heb je er helemaal geen omkijken meer naar, alles gaat automatisch. Hoe je dit programmaatje moet downloaden en installeren, lees je op de volgende pagina.

Wil je toch nog een uitgebreide uitleg over deze zeer grootschalige rekenactie, dan raad ik je aan even wat te gaan lezen bij distributed.net.