Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition

Bij FOK!games krijgen we soms gekke game dingetjes opgestuurd. Wat te denken van een Bloodborne riem of een bloederige Resident Evil knuffel. Altijd van die spulletjes die snel weer in de kast verdwijnen. Dit keer hebben we iets binnengekregen waar we ons waarschijnlijk een paar weken mee kunnen vermaken: een heuse whiskyfles!

Gearbox heeft in samenwerking met Schots whiskymerk Ballantine's een speciale fles geproduceerd: Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition. Deze drank, die dus geïnspireerd is door Borderlands' beruchte barvrouw Moxxi, is vorig jaar gelanceerd. Het was vervolgens snel uitverkocht, waardoor er veel dorstige fans zijn achtergebleven. Daarom hebben ze dit jaar opnieuw een uitgave gemaakt die sinds 12 september ook beschikbaar is in Nederland. Wij mochten dus een fles uitproberen (zonder verdere vergoeding) en onze mening delen.

Over het algemeen zijn samenwerkingen tussen games en consumptiemiddelen niet bepaald lekker. Wie herinnert zich nog de Halo Mountain Dew, de vele artificiële Dorito-smaken en andere gore ‘gamerfuel’? Moxxi’s fles is geen wonderlijke whisky, maar gelukkig is het allerminst rotzooi. Ballantine’s is een relatief goed merk en dat betaalt zich dit keer uit.

Deze whisky heeft een aantrekkelijke donkergoud kleur en ook qua geur is het goed te pruimen. De smaak is op de tong is ook prettig, met lichte karamel accenten. Eenmaal achter in de keel is het wel iets minder, want dan proef je vooral de alcohol. Al met al is het een toegankelijke fles die zeker niet te zwaar valt. We hebben het daarna ook met ijs geprobeerd, maar dan valt de zachtheid weg en is het gelijk een stuk minder lekker.

Deze Ballantine’s kun je het beste rechttoe rechtaan drinken, maar het is verder wel prima geschikt voor mixjes en cocktails. Het gaat goed samen met bijvoorbeeld Fanta. Als je een cocktail wilt maken adviseren wij meer zoetige varianten met bijvoorbeeld een fruitlikeur. Op de site van Ballantine’s staan een paar geinige recepten die je kunt uitproberen. Al met al is dit dus zeker geen slechte aankoop voor minder dan twee tientjes.