Hitman 3 - The Seven Deadly Sins

Hitman 3 gaat de film Seven achterna: de zeven hoofdzonden gaan centraal staan in de DLC-reeks “Seven Deadly Sins”.

De eerste content die uit de Seven Deadly Sins voor Hitman 3 uitkomt is “Greed”. Kort door de bocht, het is een nieuw Contract met de naam ‘The Greed Enumeration Escalation’. Dit speciale contract brengt je weer naar Dubai, maar dit keer met een gouden filter. Hierin moet Agent 47 een serie opdrachten uitvoeren die steeds veranderen als je weer een objective gehaald hebt. Als je een doel succesvol haalt krijg je ‘greedy little coins’, die je moet voeren aan een kikker om hulp te krijgen de extra opdrachtjes tot een goed eind te brengen. Je kunt de opdracht elk moment verlaten en dat geeft je dus de keuze: stop je, ga je door en geef je muntjes uit, of wil je toch meer munten verzamelen?

Alle munten die je verzamelt tijdens een fase neem je mee naar de volgende fase, zodat je bij de kikker betere items kunt krijgen. Dus het kan handig zijn ze niet allemaal meteen uit te geven. Dat maakt de aankomende fase moeilijker, want nu moet je bijvoorbeeld een item in het level zoeken in plaats van het vooraf te kopen. Als je de locatie in Dubai nog niet goed kende, dan gaat daar nu wel verandering in komen. Het is wel te snappen dat alles goud blinkt in Dubai, maar het geeft het level minder contrast, dus soms is het goed kijken.

Hitman 3 - Greed (Foto: IO Interactive)

Naast het nieuwe contract zijn er ook wat extra items. De “Greedy Little Coin” hebben we al genoemd. Er is ook een nieuw niet zo heel opvallend pak (sarcasme) pak, de Rapacious Suit en een nieuw meleewapen, de Devil’s Cane. Die laatste laat een Greedy Little Coin vallen als je er iemand mee vermoordt, ongeacht welk contract je uitvoert. Het is grappig, maar meer een gimmick om je aan je ‘Greed’ te herinneren.

Het grote probleem wat ik met deze DLC heb is de prijs. Een van de hoofdzonden kost vijf euro. De complete Seven Deadly Sins kost 30 euro. Dat kun je prijzig vinden, persoonlijk zie ik het als vijf euro voor enkele uren plezier. Maar dat vind ik nog niet het grootste probleem. Wat ik treurig vind is dat het niet inbegrepen is bij de duurdere edities van Hitman 3. Je koopt al een duurdere versie en dan mag je nog dertig euro neerleggen om echt alles te spelen. Als we het over ‘greed’ hebben.

Eigenlijk is Greed een uitgebreide Contract-missie. Normale Contracts kan iedereen maken, maar IO Interactive heeft er wat extra’s aan toegevoegd om het toch uniek te maken. Je leert Dubai nog gedetailleerder kennen, al zou het IO Interactive sieren om niet bij aankomende DLC’s steeds een van de bestaande locaties te pakken, maar ons ook te verrassen met een compleet nieuwe omgeving.

The Seven Deadly Sins en de losse hoofdzonden voor Hitman 3 komen uit voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Stadia, Switch en pc.