De Sims 4 Paranormaal Accessoirepakket

De Sims 4 heeft weer een nieuw accessoirespakket: De Sims 4 Paranormaal. Het was even zoeken naar die spoken, maar uiteindelijk konden we met ze praten.

Bij het opstarten ging ik eens kijken wat er allemaal was toegevoegd aan Create-A-Sim. Het is duidelijk dat daar de focus niet lag. Een paar kapsels en een paar kledingstukken en dat was het. Er zijn ook geen nieuwe traits of aspiraties te kiezen. Nu worden deze meestal niet in accessoirespakketten toegevoegd, maar nu kunnen we wel Paranormal Investigator worden, een nieuw beroep waarbij je zoiets had kunnen verwachten. Er is een trait later te verdienen, die ervoor zorgt dat je niet meer zo snel bang wordt.

Goed, ik start mijn spel op en vraag me af wanneer ik spookachtig bezoek ga krijgen. Ik heb het nieuwe seance-tafeltje gekocht, maar nog steeds geen overleden opa of oma in mijn huis. Fijn is ook dat je niet even op internet kunt zoeken als de game nog niet uit is. Dus door alle menu-opties heen kuieren dan maar. En dan vind je ergens in het build menu van je huis een optie om je huis spookachtig te maken. Fijn, bedankt voor de in-game uitleg EA, het is maar je belangrijkste feature in je accessoirespakket.

De Sims 4 Paranormaal (Foto: Electronic Arts)

Allereerst ga je in De Sims 4 Paranormaal erg schattige spookjes tegenkomen. Deze kun je wat spullen geven, tot je ziel toe. Ze komen in verschillende kleuren. De groene variant is aardig, de rode zijn slecht en de blauwe zijn droevig. Grappig, maar meer ook niet. Gelukkig gebeurt er meer. Er verschijnen speelgoedpoppen, maar dan niet zoals Chucky, je tuin krijgt vleesetende planten en er verschijnt her en der slijm. Het zou zo een scène uit Ghostbusters kunnen zijn.

Je sims worden er bang van, mij blijven ze iets te veel bang en schieten weer terug in hun bangheid bij de volgende gebeurtenis. Zo blijven ze achter hun kussen schuilen. Als ze eenmaal wat gekalmeerd zijn dan kun je de boel weer opruimen. Dat bang zijn is even irritant, maar gelukkig is Guidry er, een spook dat je wil helpen je angsten te overwinnen. Dat doet hij door je kaarsen te geven, die je bij je sims kunt zetten. Door die speciale kaarsen worden je sims al rustiger met al dat gespook. Hij geeft je ook stukjes ziel, die je aan de spookjes kunt geven, waardoor jouw ziel gespaard blijft van angst.

De Sims 4 Paranormaal (Foto: Electronic Arts)

Een nieuw item dat je kunt kopen met De Sims 4 Paranormaal is het seance-tafeltje. Hiermee roep je spoken op en kun je de nieuwe medium-skilline verbeteren. Je kunt met de doden praten, de mate van vervloeking van je huis checken en deze verlagen door ceremonies te doen. Hoe hoger je skilline wordt, hoe meer je kunt. Zo komen er groep-seances bij en nog hoger mag je een paranormaal onderzoeker worden voor beroep. Dan kun je ook in andere huizen op spookonderzoek uitgaan door middel van seances.

Vrij aan het begin krijg je door het levelen van je medium-skill de mogelijkheid Bonehilda op te roepen. Yup, ze is weer terug van De Sims 3. Als spookachtige huishoudster poetst en tovert ze er weer op los. Je moet haar wel steeds weer oproepen met een seance, het is dus niet zo dat je er een standaard hulp in het huishouden bij hebt.

De Sims 4 Paranormaal is op zich een grappig pakketje voor erbij. Het kost een tientje en je hebt daarmee wat te doen als je je sims in de nacht bezig wil houden. Naar mijn idee zijn er voor een accessoire-pakket weinig daadwerkelijke items en accessoires toegevoegd, het zijn vooral bezigheden. Het is alleen jammer dat we al een hele tijd terug het accessoire-pakket De Sims 4 Griezelige Accessoires hebben gehad en dan nog eens het gamepack De Sims 4: Vampieren. Het paranormale thema wordt wel erg vaak gebruikt zo.