Jurassic World Evolution: Switch Edition

Op pc is het soms al een stevige game om te draaien, dus hoe vergaat het Jurassic World Evolution op de Switch? Voordat we die vraag beantwoorden: laten we beginnen met een introductie voor de mensen die nog nooit van het spel gehoord hebben. In Jurassic World Evolution heb je allereerst een verhaalmodus. Hierin ga je op verschillende eilanden bouwen en managen om je Jurassic-ervaring uit te breiden. Je begint op Isla Mantanceros. Daar leer je door middel van een tutorial de kneepjes van het vak.

Je leert hoe je moet evolueren en een dinosaurus in zijn ruimte vrij te laten, voedsel en comfort te bieden en toezicht te houden. Ook leer je de hoe je de beveiliging op orde moet houden en hoe je bezoekers gelukkig houdt. Je bouwt toeristische faciliteiten, veiligheidsmaatregelen, onderzoeksgebouwen en monorails, en stuurt je teams erop uit om fossielen over de hele wereld te graven en te verzamelen die vervolgens naar je labs kunnen worden gestuurd waar DNA wordt onderzocht, waardoor nieuwe dinosaurussen worden verkregen.

Jurassic World Evolution on Switch (Foto: Frontier Developments) 

Terwijl je doorgaat naar Isla Muerta, Pena en uiteindelijk Nublar zelf, wordt de lat hoger gelegd door alles wat je hebt geleerd op de proef te stellen. Er zijn drie soorten hoofdmissies om op elk eiland mee bezig te zijn: veiligheid, amusement en wetenschap. Leuk is ook dat de originele acteurs van de film meewerken aan de game en hun stemmen en beeltenissen te zien zijn. Ook alle DLC, dus alle extra dinosaurussen en de terugkeer naar Jurassic Park zelf zijn in deze editie te vinden.

Ben je klaar of heb je geen zin in het verhaal dan kun je in de sandbox-modus om te gaan beginnen aan je eigen park. Hierin kun je compleet losgaan, dus je kunt ook allerlei carnivoren bij elkaar zetten om het onder elkaar uit te vechten, of waarom zet je de hekken niet open om ze op wat bezoekers los te laten gaan. Kortom, je kunt het slechtste in je loslaten in deze modus.

Ik was verrast dat Jurassic World Evolution naar Switch zou komen, het is op pc al geen lichte game. Gelukkig speelt het spel ook op Switch soepel. Natuurlijk, er zijn concessies gedaan. De meest in het oog springend zijn de graphics, zeker op handheld. De resolutie is drastisch naar beneden gehaald en dit geeft in de handheld-modus een blurrig beeld. De framerate blijft wel goed en de gebruikersinterface blijft gelukkig gemakkelijk te lezen, maar de beste manier om deze game op Switch te ervaren is in dock-mode, op je televisie.

Daarop is de resolutie een stuk beter. Er zijn natuurlijk flinke downgrades gedaan om het soepel te laten lopen op de technisch zwakkere Switch, maar het speelt soepel en ziet er nog aardig uit ook. Menu's, camera's en bedieningselementen zijn allemaal goed leesbaar en reageren snel. Alleen als er een storm is of als je door je park rijdt wil de framerate wel eens kelderen, maar over het algemeen is het goed te doen.

Jurassic World Evolution werkt verrassend goed op Switch. Het is lang niet zo mooi als op andere consoles of pc, maar zeker in dock-mode werkt het prima. De handheld-modus is een stuk minder mooi en erg wazig, maar toegegeven zeker nog speelbaar. Dat alle DLC erbij zit is een pluspunt en natuurlijk is het tof dat je de acteurs nog eens een keer hoort op je Switch. Jurassic World Evolution is een leuke management-game, ook op Switch.