Trust GXT 488 Forze PS4-headset

Gaming headsets zijn er in allerlei soorten, maten en prijzen. Trust komt nu met de GXT 488 Forze voor PlayStation 4.

De Trust GXT 488 Forze is een stereo-headset met een microfoon om ingame te kunnen chatten. De oorschelpen bevatten elk een 50mm driver die het geluid verzorgen. De features zijn dan ook niet heel interessant, maar het prijskaartje wel. Voor minder dan vijftig euro heb je deze headset al te pakken. Dat is een interessante prijs voor spelers die zo nu en dan eens online gamen maar niet het enorm matige standaard oortje geleverd bij de PlayStation 4 willen gebruiken.

De pasvorm is prima, het is alleen jammer dat de kussens aan de schelpen niet ademen. Gezien ik een gamesessie van drie uur niet schuw kreeg ik rode oortjes. De band op je hoofd is wel zacht zat. Ondanks het weinige haar dat ik heb kreeg ik geen last van een drukkend gevoel of last van een schuifmechanisme dat dan pijn begint te doen omdat het over je hoofdhuid schuurt.

Trust GXT 488 Forze (Foto: Trust)

Het geluid van de Trust GXT 488 Forze is voor die prijs aardig. Het kan niet tegen mijn eigen Shure-koptelefoon op, maar ja, die is dan ook zo’n acht keer duurder. Over het algemeen klinkt alles helder zat, maar de basgeluiden zijn wat blikkerig. De microfoon doet wat hij moet doen, er zit wat ruisonderdrukking op en je kunt de locatie van de microfoon ten opzichte van je mond enigszins aanpassen met een flexibele kabel waaraan de microfoon zit. Deze kabel is wel stug zat om de microfoon dan op die plek te laten hangen.

Het volume van de schelpen wordt bediend door een volumeregelaar die aan het draad zit. De draad zelf is 1,2 meter lang, zodat er geen enkel probleem is om deze in je controller te pluggen. Om de draad heen is nylon geweven voor wat bescherming. De regelaar is best aanwezig, hij is namelijk best groot. Dat is een rare ontwerpkeuze, want het kleine volumewieltje en het kleine knopje om je microfoon te muten nemen niet veel plaats in. Het is jammer dat het volume van de microfoon niet te regelen valt. Daarvoor moet je in het PlayStation-menu zijn om het tijdens het spelen aan te passen.

De Trust GXT 488 Forze doet wat je verwacht voor dat prijskaartje. Het is een headset in het goedkopere segment. Dat zie je dan ook aan de features. Het is een basic stereo headset met een koptelefoon, een microfoon, een volumeregelaar en een mute-knopje. Voor de rest geen toeters en bellen zoals je tegenwoordig in het duurdere segment ziet. Het geluid is over de algehele linie aardig, maar vooral bassen klinken blikkerig. Voor minder dan vijftig euro is dit toch een headset om te overwegen als je niet al te veel ‘luxe’ zoekt in een headset. Een prima instapmodel, maar als je serieus online shooters speelt en wil weten waar de tegenstander zich bevindt dan moet je toch een duurdere dolby-headset kopen.