Blu-ray: Spider-Man: Far From Home

Marvel liet niet kort na het gigantische succes van Avengers: Endgame aan het publiek weten dat dit bij lange na niet het einde is. Dat deden ze met Spider-Man: Far From Home, waarin kort na de gebeurtenissen van Endgame de draad weer wordt opgepakt. De film verschijnt deze week op blu-ray met een lading aan extra's.

In zijn tweede solofilm is Peter Parker, net terug na wat in het MCU blijkbaar 'de blip' wordt genoemd (wij kennen het als 'de snap'), toe aan een vakantie. Die vakantie is een schoolreisje waarin Peter, een paar docenten en een opvallend klein schoolklasje een tripje maken langs een paar Europese landen. Even er tussenuit, even geen superheldje spelen, denkt Peter. Hij wil tijd voor zichzelf en om zijn gevoelens voor klasgenoot MJ (Zendaya) aan haar kenbaar te maken. Maar daar denkt Nick Fury anders over. Er zijn problemen en bij gebrek aan andere bereikbare superhelden (of zoiets, er wordt nogal makkelijk over dit vraagstuk heen gesprongen) roept hij de hulp in van Peter om samen met Mysterio, een nog onbekende nieuwe held, de strijd aan te gaan tegen een aantal buitenaardse verschijningen die de vorm aannemen van monsterlijk grote natuurlijke elementen.

Spider-Man: Far From Home: Tom Holland en Jake Gyllenhaal

Net als in de bioscoop is de film los, vol met humor en knipogen en hier en daar wat actie. De film moet het echter voornamelijk hebben van het charisma van Tom Holland, wiens Peter Parker nog altijd vers en verrassend oogt. Het goede tegenspel door Jake Gyllenhaal als Quentin Beck laat deze film bijna het niveau van de eerste solo film halen. Opvallend is hoeveel de oorsprong en het karakter van Spider-Man in het MCU verweven zit, terwijl dit karakter voor veel discussie tussen Disney en Sony leidt in verband met de rechten.

De film wordt dus ook uitgegeven door Sony maar ze hebben er een hele mooie schijf van gemaakt. De schijf opent met een introductie door Tom Holland die beschrijft wat je allemaal na de film nog meer kunt doen. Je krijgt eigenlijk zin om de film meteen over te slaan. Opvallende extra is de korte film Peter's To Do-list, die eigenlijk een zeer uitgebreide deleted scene is. Desalniettemin zijn dit een aantal nieuwe minuten in de sfeer van de film en dat is zeker welkom. Zo lijken ook een boel van de extra's opgebouwd uit deleted scenes of alternatieve opnamen die een heerlijke toevoeging aan de film zijn. Zo is er een hele special met reistips van de twee meereizende docenten. Simpelweg hilarisch. Ook wordt er aandacht geschonken aan de easter eggs en is er een gag reel toegevoegd. De audio tijdens de film is toegevoegd in DTS HD-MA 7.1 wat voor een superieur geluid zorgt. 

Een erg mooie, complete uitgave waarbij de uitgave op blu-ray echt een verlenging van de film is. Must-have voor Marvel-fans, leuk decemberkadootje voor ieder ander.