LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag

Jurassic World zorgde in 2015 voor een opleving van de Jurassic Park-franchise. De film en ook een LEGO-game kwamen in hetzelfde jaar uit. Vier jaar na de eerste release van LEGO Jurassic World vindt het avontuur vol dino's zijn weg naar de Switch. De Switch-versie heeft alle content van de originele 2015-game en bevat ook alle DLC, waardoor je dit de definitieve versie van de game kunt noemen.

LEGO Jurassic World is meer dan de film alleen. Hoewel de game het volledige verhaal van Jurassic World bevat, nagebouwd in LEGO-vorm, bevat het ook de originele Jurassic Park-trilogie. Alle iconische scènes uit elke film zijn hier nagebouwd, met natuurlijk een scheutje LEGO-humor erin. De films hebben natuurlijk wat minder kindvriendelijke scenes, die zijn vervangen door een aantal grappige scenes om zo ook de jongere gamer blij te houden. In de filmscene waarin iemand wordt opgegeten door een T-Rex, wordt hij in de gamevariant weer uitgespuugd op een grappige manier. Je kunt de game gerust met kleine kinderen spelen in co-op, net zoals eigenlijk elke LEGO-game.

LEGO Jurassic World Switch (Foto: Warner Bros Interactive)

Dat is dan ook meteen het nadeel: met LEGO Jurassic World weet je, net zoals bij elke LEGO-game wat je krijgt. Echt grote veranderingen in gameplay zijn er niet te vinden. De scenes bevatten humor, je verslaat LEGO-vijanden in de levels en je puzzelt je rot. Nou ja, meestal sloop je LEGO-objecten om daarmee nuttige LEGO-onderdelen voor desbetreffende puzzel te vinden om deze op te lossen. Vijanden en objecten spatten in blokjes uiteen die je weer oppakt want dit is ingame geld. Daarmee wil je zo snel mogelijk de LEGO-magneet en LEGO-multipliers kopen, zodat je niet naar elk losgekomen steentje hoeft te hollen en je sneller geld verdient. Uiteindelijk kun je met die steentjes nog meer personages en perks kopen zodat het spelen makkelijker wordt.

De Switch-versie van LEGO Jurassic World zag er prima uit in de handheld-modus, maar wanneer je het op televisie speelt zie je wel dat de game een stukje ouder is. Net zoals op de eerdere versie kun je op elk moment co-op spelen. Op Switch kan dat natuurlijk ook onderweg, waardoor de game zeker nog meerwaarde heeft ten opzichte van de console-versies. Moeilijk is de game niet en de makers verrekken het om er een moeilijkheidsgraad in te stoppen voor de oudere gamers onder ons. Voor kinderen is het natuurlijk alleen maar tof om op dinosaurussen te rijden en zonder al te veel problemen verder te komen in het spel.

LEGO Jurassic World voor Switch is nog steeds een leuke game. Het heeft alleen weinig toevoegingen om een tweede koop goed te praten. Hadden ze nu extra content in de vorm van Jurassic World: Fallen Kingdom erbij gedaan dan was het een interessantere deal geweest voor meer mensen. Heb je de game de eerste keer gemist en vind je LEGO-games leuk, dan kun je hier weer niet fout mee gaan, of het nu voor jezelf is, of voor je kinderen.

En we hebben een kleine verrassing, want we mogen drie exemplaren vergeven van LEGO Jurassic World voor Switch. Het enige dat je moet doen is antwoord geven op de volgende vraag: hoeveel DLC-pakketten zijn er uitgekomen voor LEGO Jurassic World? Je kunt je antwoord tot en met 20 oktober op de prijsvraagpagina invullen. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.