Blu-ray: Happy Death Day 2U

Eind 2017 was daar de horrorfilm Happy Death Day. De film werd (ook op onze site) gematigd enthousiast ontvangen, wat voor een dergelijke film vaak al voldoende is. En warempel, de film trok genoeg bezoekers om een sequel te verantwoorden. Met de geniale titel Happy Death Day 2U is de sequel binnen 1,5 jaar uitgekomen. En het is erg fijn als de eerste film nog vers in je geheugen ligt.

De eerste film was al niet echt serieus te nemen. De film nam enigszins afstand van het horrorgenre en ging goed op het licht komische vlak. In dit tweede deel worden alle registers open getrokken en heeft de film niks meer met horror te maken, maar wordt er een hilarisch vergezocht verhaal verteld. Het is zonde om de plot hier te vertellen, maar weer verzekerd dat de film het eerste half uur alle kanten op gaat voordat duidelijk wordt welk verhaal de makers gaan vertellen. Wat wel verteld kan worden is dat zo goed als iedereen van de originele cast weer terug is, waaronder Jessica Rothe als Tree.

Happy Death Day Tree

Toen de eerste film net uit was in de bios schreven we over de vertolking van Tree door Rothe: Het is werkelijk waar een onuitstaanbaar karakter dat ook nog eens op een niet overtuigende manier gestalte wordt gegeven. Die woorden moeten nu echt terug worden genomen want Rothe dráágt de film als geen ander. De frustratie, ongenoegen en doorzettingsvermogen worden door Rothe met verve vertoond. Ze weet deze keer een sympathiekere versie op te hoesten waardoor makkelijker met het personage kan worden meegeleefd en de film beter aankomt dan het eerste deel. Jawel, deze sequel is beter dan het eerste deel.

Reden hiervoor is de losbandigheid van de schrijvers, de toevoeging van een aantal leuke personages en de terugkeer van oude bekenden. De film doet ergens denken aan Back to the Future Part II wat natuurlijk een klassieker onder de vervolgfilms is. De film wordt nergens onnodig lang en de gebeurtenissen volgen elkaar vlot op. Waar het eerste deel nogal log kon overkomen omdat je wel kon voorspellen wat er zou gaan gebeuren, is dat bij deze film niet het geval en daarom uitermate geschikt voor het huidige publiek.

Happy Death Day 2 Tree & Killer

De film komt uit de koker van Blumhouse productions die de laatste jaren al terecht het horrorgenre domineren. Deze film is daar geen uitzondering op en mocht er een derde deel van Happy Death Day komen ben ik er de eerste dag bij. De blu-ray wordt geleverd met een goede DTS-track. Je versterker kan lekker hard open. Het schijfje is ook voorzien van een aantal korte promotionele featurettes die niet veel toevoegen en een leuke gag reel. Het is voldoende voor de film en voor de gevraagde prijs. 

De film is niet per sé een aanrader voor liefhebbers van het horrorgenre, maar voor kijkers die van humor met een donker randje houden is dit niet te missen.