Kingdom Hearts: The Story So Far

Kingdom Hearts 3 is na een gevoelsmatige honderd jaar uit gekomen afgelopen maart. Nu heb je natuurlijk fans die er vanaf het begin bij zijn, maar voor andere mensen zou het de eerste kennismaking zijn met de franchise. Square Enix heeft daarom een bundel uitgebracht waarin alle voorlopers in zitten. Heb je dus erg veel vrije tijd, dan heb je met Kingdom Hearts: The Story So Far, een nieuwe tijdelijke hobby erbij en kun je Kingdom Hearts 3 later oppikken om het einde van deze saga ook te weten te komen.

De opsomming die je wist dat zou komen:
- Disc 1 – Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMIX

  • Kingdom Hearts Final Mix
  • Kingdom Hearts Re:Chain of Memories, de PS2-versie, dat weer een remake was van GameBoy Advance)
  • Kingdom Hearts 358/2 Days, met geremasterde HD-cinematics
  • Kingdom Hearts II Final Mix
  • Kingdom Hearts Birth by Sleep Final MIX
  • Kingdom Hearts Re:coded, met geremasterde HD-cinematics

- Disc 2 – Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

  • Kingdom Hearts Dream Drop Distance HD
  • Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep -A fragmentary passage-
  • Kingdom Hearts x Back Cover (een film)

Nu zijn het eigenlijk de twee bundels die in 2017 al uitgebracht zijn, maar dit keer in een pakket. Dus heb je die twee losse bundels al eens gekocht: laat het los, laat het gaan. Of je moet een verzamelaar van box-art zijn, want dat is het enige dat nieuw is. Maar dan wordt het wel een dure box-art. De nieuwe bundel kost 40 euro. Voor 70 euro meer heb je de All-In-One Package met alles hierboven + Kingdom Hearts 3.

De graphics ondersteunen 4K op de PlayStation 4 Pro, en natuurlijk Full HD op de ‘normale’ PS4. Het ziet er nog steeds tof uit, ondanks maar ‘opgepoetste’ graphics. De kleuren spatten a la Disney van het scherm. De games kunnen het allemaal met 60fps op het scherm tonen, waardoor de games meteen een stuk vloeiender aanvoelen dan hun originele versies. De gameplay op de eerste disc is duidelijk een aantal jaartjes ouder. We zijn tegenwoordig gewend dat we de camera vrij kunnen bewegen en dat is bijvoorbeeld iets dat soms gewoonweg niet kan. De Final Mix-versies van de games leveren extra content, zoals superbazen. Tijdens het verhaal zijn gevechten nooit hartstikke moelijk, maar tegen deze knakkers moet je soms wel even tandenknarsen.

Op Disc 2 is Birth by Sleep – A Fragmentary Passage de opvallendste titel. Deze is gemaakt met de engine van Kingdom Hearts 3, waardoor deze titel het meest modern is. Niet alleen grafisch, maar ook de flow tijdens gevechten gaat veel vloeiender. De minste ‘game’ is Kingdom Hearts x Back Cover. Dit is alleen een film. Het geeft wat meer informatie over hoe het allemaal zo begonnen is, waarom er meerdere werelden zijn bijvoorbeeld. Er is dus veel content, de een wat beter dan de ander. Je bent er in ieder geval een hele tijd mee zoet om echt alles te doen wat er voor handen is. Zeker met de extra bazen die te bevechten zijn.

Heel veel meer is er niet te vertellen. Kingdom Hearts: The Story So Far is een aantrekkelijke bundel voor nieuwkomers. Er is erg veel content, de prijs is goed, en als je klaar bent met alles dan is Kingdom Hearts 3 vast al in een aanbieding te vinden. De enige reden om deze links te laten liggen als nieuwkomer is wanneer Square Enix de nu uitgekomen complete Kingdom Hearts-bundel met daarin ook Kingdom Hearts 3 flink zou afprijzen, dan is deze bundel compleet nutteloos. Dat is deze bundel ook als je de games al eerder los hebt gekocht.